Νότια Εύβοια: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Μαρμάρι

(Φωτό αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Οριοθετήθηκε, μέχρι στιγμής, η μεγάλη αναζωπύρωση που σημειώθηκε το μεσημέρι έξω από το Μαρμάρι. Στην περιοχή ωστόσο πνέουν ισχυροί άνεμοι, διατηρώντας την επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Υπενθυμίζεται ότι και το πρωί είχε ανακοινωθεί ότι η πυρκαγι΄΄α που ξέσπασε τα ξημερώματα είχε οριοθετηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών του οικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών χωρίς να κάψει σπίτια και έφτασε στη θάλασσα όπου έσβησε. Το μέτωπο που κινήθηκε προς τον οικισμό Κοκκίνη έφτασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού, πρώτου ανακοπεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τους εθελοντές αλλά και τους κατοίκους που παρέμειναν.

Νωρίτερα το πρωί, μέσω του 112, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Συνδρομή παρείχαν νωρίτερα και 2 Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού. Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και το Λιμενικό Σώμα.

Στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. 

Δείτε ακόμα...