ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ: Εναντιώνεται στη δημιουργία του νέου στρατοπέδου συγκέντρωσης

Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) του Νομαρχιακού Τμήματος (ΝΤ) Χίου της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ)
Από παλιότερη κινητοποίηση στο λιμάνι της Χίου

Την απόφαση της κυβέρνησης να χτίσει νέα υπερδομή – κολαστήριο των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων της ΕΕ και των ΗΠΑ στη Χίο και να επιλέξουν την περιοχή του Θόλου παρά τη διακηρυγμένη αντίθεση του Χιώτικου λαού καταδικάζει η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) του Νομαρχιακού Τμήματος (ΝΤ) Χίου της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ). Με Ψήφισμά της εναντιώνεται στη δημιουργία του νέου στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Καλεί τα σωματεία  και τους εργαζόμενους να εκδώσουν ψηφίσματα εναντίωσης κατά των πολιτικών της κυβέρνησης και να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απαιτώντας «Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά , στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά!».

«Καμιά δομή φυλακή πάνω στο νησί , κλειστή ή ανοικτή μικρή ή μεγάλη. Εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που ονειρεύονται τους πρόσφυγες μετανάστες φυλακισμένους και εξαθλιωμένους εμάς, τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου ως δεσμοφύλακες της ΕΕ» σημειώνει και προσθέτει: «Αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, απαιτούμε: 

  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά. Να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.
  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας προς τις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όσες άλλες συμφωνίες τους εγκλωβίζουν στα νησιά και τη χώρα.
  • Η κυβέρνηση να πιέσει για διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ κι από κει να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους. Δε θέλουμε το Αιγαίο και τη μεσόγειο , θάλασσες νεκρών.
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου».

Πηγή: Χιακός Λαός

Δείτε ακόμα...