Ντ. Πεσκόφ: Κατηγορεί την Βρετανία για τις επιθέσεις σε Nord Stream και Σεβαστούπολη – Θα υπάρξει απάντηση

Από το βίντεο του στρατού της Δανίας

Συνέχεια στις κατηγορίες για εμπλοκή της Βρετανίας στις επιθέσεις κατά των αγωγών «Nord Stream» και κατά του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη δίνει η Μόσχα, δηλώνοντας ότι θα υπάρξει απάντηση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες πληροφοριών μας διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για το γεγονός ότι η επίθεση έγινε υπό τη διεύθυνση και τον συντονισμό ειδικών Βρετανών στρατιωτικών».

«Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να περάσουν έτσι απλά», υπογράμμισε ο Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι «θα εξετάσουμε περαιτέρω βήματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική ενέργεια κατά μιας ζωτικής ενεργειακής υποδομής» την επίθεση κατά των αγωγών και κάλεσε τις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται από το χτύπημα να μελετήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών και να λάβουν μέτρα.

Ερωτώμενος εάν η Ρωσία θα φέρει το ζήτημα στον ΟΗΕ, ο Ντ. Πεσκόφ απάντησε ότι προέχει η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των ευρημάτων της έρευνας και η στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. «Ό,τι είναι να γίνει από εκεί και πέρα, θα γίνει», δήλωσε.

Πηγή: TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...