Ντροπή…

Πηγή: Eurokinissi

Σε μία από τις   «Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων» δηλαδή σε μια από τις «αποθήκες ψυχών», ένα παιδί περίπου πέντε ετών έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε στην είσοδο της δομής από μηχάνημα δημόσιας χρήσης, που εκτελούσε έργα και εκείνη την ώρα και έβγαινε από το χώρο.

Το παιδάκι, ξεριζωμένο από τη χώρα του, από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ή από πείνα, ήταν  ανάμεσα στα εκατοντάδες άτομα, κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Κονγκό και τη Σομαλία, που διαμένουν σ αυτή τη δομή. Ήταν από  αυτά που γλιτώνουν από το θάνατο μέσα στις βάρκες των διακινητών, αλλά δε ήξερε τι το περιμένει όταν έφτασε στο σύγχρονο κολαστήριο.

Ζούσε σε σκηνές ακατάλληλες για κρύο, αέρα και βροχή. Ότι υπάρχει απουσία σταθερής πρόσβασης σε ρεύμα και νερό. Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις οι σκηνές αυτές πλημμύρισαν, ενώ παρασχέθηκαν νάιλον καλύμματα για να προστατεύσουν τις σκηνές τους. 

Και ο κίνδυνος του κορονοϊού για τον οποίο κραυγάζουν οι «ειδικοί», οι προφεσόροι και η σωτήρια κυβέρνηση του τόπου μαs;

 «Η κατάσταση στα hot spots και τις άλλες δομές είναι άκρως επικίνδυνη για τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και τους εργαζόμενους. Το στοίβαγμα χιλιάδων ανθρώπων σε συνθήκες υψηλού συγχρωτισμού, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και υγειονομικής ασφάλειας, παραμένουν και επιδεινώνονται λόγω και της πανδημίας, μετατρέποντας τις δομές “φιλοξενίας” σε υγειονομικές βόμβες» αναφέρει η Ερώτηση του ΚΚΕ πρόσφατα στη Βουλή.

Ντροπή! Για τους «υποκριτές και Φαρισαίους » που κυβερνούν αυτόν τον τόπο, που ψηφίζουν ή υποστηρίζουν τις αποφάσεις της ΕΕ. Στηρίζουν τις επεμβάσεις και τους πολέμους. Στηρίζουν τη συμφωνία ΕΕ – κυβέρνησης – Τουρκίας, που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στη χώρα.

Ντροπή για τις  προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση που κομπάζουν για τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας ως «σημαιοφόρου» στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, που αποτελούν τις βασικές αιτίες για τον ξεριζωμό των ανθρώπων από τις εστίες τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Οι Σύνοδοι Κορυφής της ΕΕ, τα Γιούρογκρουπ και οι άλλες βαρύγδουπες ευρωσυνάξεις επιβεβαιώνουν ότι καμία φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ΕΕ. Η δολοφονική δράση τους αποδεδειγμένα έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε «υγρό τάφο» και αέρα στα πανιά των διακινητών και εγκληματικών οργανώσεων, που ποικιλοτρόπως εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν κάθε λόγο να παλέψουν μαζί ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις διεθνείς συμμαχίες του, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον ξεριζωμό, για την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, για τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και το μίσος που προκαλούν ανάμεσα στους λαούς, για την κατάρα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Μόνο έτσι μπορούν να προστατέψουν και τα γεννημένα και τα αγέννητα παιδιά τους.

Π.Μπ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...