Νύχτα έντασης – Ρομά διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό στο κεφάλι 16χρονου

Νύχτα έντασης σε Ασπρόπυργο και 'Ανω Λιόσια. Ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό στο κεφάλι 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη έκαψαν ελαστικά σε μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο και ένα αστικό λεωφορείο στα Ανω Λιόσια
Νύχτα έντασης σε Ασπρόπυργο – 08/12/2022

Νύχτα έντασης σε Ασπρόπυργο και ‘Ανω Λιόσια. Ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό στο κεφάλι 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη έκαψαν ελαστικά σε μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο και ένα αστικό λεωφορείο στα Ανω Λιόσια.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται κοντά στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο να καταφύγουν σε κλειστό κτήριο λόγω της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών στον Ασπρόπυργο.

«Αν βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα» έγραφε το μήνυμα. 

Στα ‘Ανω Λιόσια, νεαροί Ρομά πυρπολήθηκε αστικό λεωφορείο στη διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού. Στο αστικό λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες.  

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι «τα λεωφορεία του αμαξοστασίου Λιοσίων αποσύρονται από τη κυκλοφορία».

Και στις δυο περιοχές ομάδες Ρομά είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους. 

Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής, που κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω το βράδυ της Τετάρτης. Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι στις 23:12 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε νταλίκα στην περιφερειακή Αιγάλεω. Για την κατάσβεση της έσπευσαν να επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Όταν έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά από αγνώστους και απομακρύνθηκαν άμεσα για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...