Ο αγώνας για μέτρα προστασίας μέσα στα πανεπιστήμια συνεχίζει!

Σταδιακά, με μεγάλες καθυστερήσεις και έπειτα από μεγάλο αγώνα των φοιτητών το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε η δια ζώσης εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Αλλά ας εξετάσουμε πιο προσεκτικά με τι όρους διεξάγονται τα μαθήματα στις σχολές μας:

  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας : Μέχρι και κληρώσεις κάνουν οι καθηγητές για να διαλέξουν ποιοι θα παρακολουθήσουν και ποιοι όχι το μάθημα λόγω έλλειψης χωρητικότητας. Πάλι καλά οι 31 φοιτητές που έμειναν εκτός μπήκαν σε σειρά προτεραιότητας για την επόμενη κλήρωση!
  • Σε μία πληθώρα πανεπιστημίων σημειώθηκαν απίστευτες εικόνες συνωστισμού κατά τη διάρκεια του face control δημιουργώντας ουρές εκατοντάδων μέτρων έξω από τα πανεπιστήμια και οδηγώντας τους φοιτητές στο να χάνουν τις διαλέξεις τους ή να παίρνουν απουσίες στα εργαστήρια τους. Ακόμα πιο απαράδεκτες είναι οι εικόνες συνωστισμού μέσα στα ίδια τα αμφιθέατρα, τη στιγμή που το άνοιγμα των σχολών καθυστέρησε για να προετοιμαστεί καλύτερα ο χώρος, με μέτρα προστασίας.

  • Ο συνωστισμός, όμως, δεν περιορίστηκε μόνο στα πλαίσια των ιδρυμάτων καθώς οι φοιτητές αναγκάζονται να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ μέχρι να φτάσουν στις σχολές τους. Αυτό δεν αφορά μόνο τα λεωφορεία και τα μετρό της Αθήνας αλλά τέτοιες απαράδεκτες εικόνες σημειώθηκαν και στην Πάτρα όπου ο δρόμος είχε γεμίσει με φοιτητές γιατί δεν χωρούσαν στο πεζοδρόμιο! (φωτο από συνωστισμό στα μέσα)

  • Το «υβριδικό» μάθημα εφαρμόζεται στο έπακρο με τους φοιτητές να βρίσκονται στο αμφιθέατρο τους και οι καθηγητές να πραγματοποιούν εξ αποστάσεως διδασκαλία είτε από το σπίτι τους είτε από διπλανές αίθουσες.

Η υποκρισία της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη.

Αυτό που χρειάζονται οι σχολές μας είναι κλιμάκια του ΕΟΔΥ για rapid test, μέτρα για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα ΜΜΜ, πρόσληψη καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας και επιστημονική ενημέρωση για τον εμβολιασμό όλων των φοιτητών.

Οι αρμόδιοι κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των Πανεπιστημίων, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας και προτιμούν να δίνουν εκατομμύρια για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και για την πρόσληψη σεκιούριτι στα ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα ώστε να ελέγχουν αν οι φοιτητές έχουν πληρώσει για το rapid test τους.

Αλλά είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι φοιτητές θα σωπάσουν και θα υποταχθούν στο face control και την καταστολή.

Ο συλλογικός αγώνας κατάφερε να ανοίξει τα Πανεπιστήμια και ο συλλογικός αγώνας θα τα κρατήσει ανοιχτά και ασφαλή.

Δείτε ακόμα...