Ο Ανδρέας Ριτσώνης, Ανθυποπυραγός ε.α. για τις πυρκαγιές

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια, μετά από τις προσπάθειες για τον περιορισμό των μετώπων στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Μαζί ενεργούν και Σέρβοι πυροσβέστες. Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η εφαρμογή των νόμων που θεσπίστηκαν απ΄ όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που βρέθηκαν διαχρονικά στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας έφεραν τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα σε δεινή θέση. Το σύστημα πυρασφάλειας της χώρας έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από τις συνεχόμενες μειώσεις των πιστώσεων που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι πολιτικές επιλογές όλων αυτών των κυβερνήσεων είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και στόχο έχουν τη μείωση των κρατικών δαπανών για την πυροπροστασία.

Κάθε χρόνο η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη γιατί αυτό που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι η ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση και ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, με τσακισμένα δικαιώματα των πυροσβεστών, ταυτόχρονα εξακολουθεί να προσανατολίζεται στην καταστολή και στη διαχείριση της καταστροφής και όχι στην πρόληψη.

Όλοι εμείς οι απόστρατοι εκφράσουμε την αλληλεγγύη του σε όλους τους  πυροσβέστες που δίνουν την μάχη  για την διάσωση του δασικού πλούτου της χώρας και των λαϊκών περιουσιών κάτω από αντίξοες συνθήκες που δημιουργούν, όχι μόνο η φύση των συμβάντων, αλλά κυρίως οι εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές και στον τομέα της πυροπροστασίας.

Απατούμε απο την κυβέρνηση έστω και τώρα να σταματήσουν την πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, των ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό, να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας. 

Ριτσώνης Ανδρέας
Ανθυποπυραγός ε.α. 

Δείτε ακόμα...