Ο Ευάγγελος Κάππος, Πυρονόμος ε.α για τις πυρκαγιές

Πυρκαγιά στην Εύβοια 3-4/8/2021
Πυρκαγιά στην Εύβοια 3-4/8/2021

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία, και όχι μόνο, αποκάλυψαν για μία ακόμη φορά με τον ποιο τραγικό τρόπο την ανυπαρξία του απαραίτητου σχεδιασμού από το κράτος για άλλη μια χρονιά.  Για τον λόγο αυτό κάθε αντιπυρική περίοδο καταστρέφονται από τις πυρκαγιές, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα από τον δασικό πλούτο της χώρας, λαϊκές περιουσίες και χάνονται ζωές πολιτών και πυροσβεστών. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι έχει γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία σε επίπεδο κεντρικού κρατικού μηχανισμού και σε επίπεδο Πυροσβεστικής, οι εικόνες της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια που καίει 8 μερόνυχτα είναι αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της «άψογης» προετοιμασίας του κρατικού σχεδιασμού.

Εμείς πού έχουμε πείρα για δεκαετίες στο σώμα ξέρουμε πολύ καλά ότι με αυτές τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τον απαρχαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, και οι ανεπαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές και τεράστια μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Δεν μπορείς να έχεις ένα άρτιου μηχανισμού πυρόσβεσης, που επιβάλλεται να υπάρχει, για να προστατεύονται με αποτελεσματικό τρόπο τα δασικά μας οικοσυστήματα, οι λαϊκές περιουσίες και οι ζωές ανυποψίαστων ανθρώπων.

Κάππος Ευάγγελος
Πυρονόμος ε.α

Δείτε ακόμα...