Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για το Άσυλο αναβαθμίζει την καταστολή της ΕΕ σε βάρος των κατατρεγμένων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για το Άσυλο αναβαθμίζει την καταστολή της ΕΕ σε βάρος των κατατρεγμένων τόνισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε παρέμβασή της στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. O ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε τα εξής στην ομιλία του:

«Με το νέο “Σύμφωνο για το Άσυλο και τη μετανάστευση”, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου αναβαθμίζεται η καταστολή της ΕΕ σε βάρος των κατατρεγμένων, ενώ η ίδια ευθύνεται μαζί με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι ιδιαίτερα την 20ετη επέμβαση στο Αφγανιστάν.

Μεθοδεύεται η συστηματική συρρίκνωση των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, όπως στην Ελλάδα της ΝΔ, με τους αντιδραστικούς νόμους της και τις επαναπροωθήσεις, όσο και πριν του ΣΥΡΙΖΑ με την αθλιότητα της Μόριας, την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η αίτηση ασύλου εξελίσσεται σε προσχηματική. Απόδειξη αυτού είναι οι ευρωενωσιακές κατευθύνσεις για ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης, δήθεν “παράνομους” μετανάστες, επαναπροωθήσεις, απελάσεις, υπερδομές-φυλακές, πριμοδότηση των ΜΚΟ.

Mε τις δυναμικές κινητοποιήσεις του αυτές τις μέρες ο λαός στα ελληνικά νησιά απαιτεί κανέναν εγκλωβισμό σε υπερδομές-φυλακές για τους ξεριζωμένους. Να σταματήσουν οι απελάσεις και να υπάρξει διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για άσυλο, αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, υγεία, παιδεία. Να προσχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου στις χώρες πραγματικού προορισμού και να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που οδηγούν τους λαούς σε δεινά και κατατρεγμούς.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...