Ο Γεραπετρίτης για την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων

Άσκηση εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού από 15/06/20 μέχρι 18/06/20
Άσκηση εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού από 15/06/20 μέχρι 18/06/20

Εντείνεται η αύξηση των εξοπλιστικών μέσων και στο πλαίσιο των αντιτιθέμενων συμφερόντων ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας-Τουρκίας. Εξοπλισμοί που εντάσσονται στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών αναγκών, εξαρτόμενοι τεχνικά από αυτό, και την πρόσκαιρη και αμφιταλαντευόμενη ‘συμμαχία’ τους. Αυτή τη νέα αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων και της αμυντικής μας βιομηχανίας, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωϊ.

Μάλιστα έκανε σαφές οτι η Ελλάδα έχει ήδη ένα “επιλογών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την αγορά νέων στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε”…Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την προμήθεια (μαχητικών) Ραφάλ, αλλά στόχος μας είναι η αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων και στον αριθμό, και στην επιχειρησιακή ικανότητα» διευκρίνισε.

Όπως τόνισε ο υπουργός, «Βασιζόμαστε σε δύο πυλώνες με πρώτο την επιχειρησιακή ετοιμότητα με ισχυρό σχέδιο ανάσχεσης από τις ένοπλες δυνάμεις στον Εβρο…και δεύτερο τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας μας με την πίεση να ασκείται μονομερώς στην Τουρκία», αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν «δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία…με συγκεκριμένα ζητήματα…είναι και δική μας στρατηγική επιθυμία όχι υπό καθεστώς πιέσεων και επιβολών» διεμήνυσε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...