Ο γραίγος του Βόρειου Αιγαίου ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου

Μετανάστρια, Καρά Τεπέ, Λέσβος
Φώτο Αρχείου / Μετανάστρια, Καρά Τεπέ, Λέσβος / Πηγή: Eurokinissi

Τελευταία ενώ στο Καρά Τεπέ, κάθε φορά που βρέχει «βουλιάζουν» τους πρόσφυγες στη λάσπη, όχι μόνο λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων αλλά και γιατί -αμέτι μουχαμέτι, προωθούνται από πολιτεία και περιφέρεια συγκεκριμένες πολιτικές, ακούγονται –από αυτούς που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Κρωξίματα «για διατεταγμένη υπηρεσία των συμβούλων της ΛΑΣ».

Θυμίζουμε πως ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης, στο τέλος του Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον καταυλισμό (μαζί με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της «DG HOME», Μπεάτε Γκμίντερ, και τον ΓΓ Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, Μάνο Λογοθέτη) διαπίστωσε πως «όλα βαίνουν καλώς» κάνοντας λόγο για «μια δομή καθαρή, μια δομή με τάξη και ασφάλεια», υποστηρίζοντας μάλιστα πως «ολοκληρώσαμε τις μελέτες με το ΙΓΜΕ για την ποιότητα του εδάφους, ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα, ολοκληρώνονται τα έργα για την προστασία από το χειμώνα» -ούτε γάτα ούτε ζημιά…

Στο μεταξύ το ΚΚΕ, με ερώτηση στη Βουλή ζήτησε για πολλοστή φορά άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από το Καρά Τεπέ –όπου, σαν να μην έφταναν όλα έγινε και ανίχνευση μολύβδου στο ΚΥΤ.

Και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και τα χειρότερα έρχονται οι αρμόδιοι περί άλλων τυρβάζουν, ενώ παράγοντες και παραγοντίσκοι συνωστίζονται για τα ρουσφετάκια τους.

Στις 21 Γενάρη η ΛΑΣ, με την ευκαιρία συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας -έβγαλε και σχετικό δελτίο τύπου την επόμενη (μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Γιώργου Αμπαζή), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «θέμα σκάνδαλο», «Επαναφορά της εισήγησης (με εισηγητή τον Περιφερειάρχη) για αποζημίωση του Σπυρίδωνα Φραντζή, 44.362,75€ πλέον ΦΠΑ!!!, (όπως γράφτηκε στον τύπο στενού πολιτικού φίλου του κ. Μουτζούρη) ένα ζήτημα  το οποίο στηρίζεται σε μια δήθεν πραγματογνωμοσύνη ενός ιδιώτη πολιτικού μηχανικού που κατατέθηκε 3,5 χρόνια μετά το συμβάν και “διαπίστωνε” ότι «χωράφι δέκα περίπου στρεμμάτων υψώθηκε με τα φερτά υλικά από την πλημμύρα κατά 1,5 μέτρο» !!!

(Χίος) «Πρόταση εξωδικαστικής Συμβιβαστικής Επίλυσης Διαφοράς» σχετικά με τις αποζημιώσεις κατοίκων του Ζυφιά περίπου 154.000€, όταν είναι γνωστό ότι εξωδικαστικός συμβιβασμός επιτρέπεται μόνο μέχρι το ποσό των 60.000€ !

Πρόκειται για μια υπόθεση, που βαλτώνει στα συρτάρια της Περιφέρειας από το 2012!!! (ΣΣ |> με παρέμβαση της ΛΑΣ έγινε τελικά δεκτό από την πλειοψηφία να αποζημιωθούν οι κάτοικοι, μέσω της νόμιμης διαδικασίας, δηλ. με δικαστική απόφαση).

Το αβάσιμο, αν όχι γελοίο αυτών των ισχυρισμών καταδεικνύεται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΒΑ της 5ης Μαΐου του 2020.

Τέλος, η Περιφερειακή Αρχή, για πολλοστή φορά έφερε για συζήτηση τη διάθεση του ποσού των 299.000€ που δόθηκε από το Υπουργείο, προκειμένου να ικανοποιήσει όχι τις πραγματικές ανάγκες, αλλά, αλλά όπως έγινε φανερό, την εξυπηρέτηση των ρουσφετολογικών της υποχρεώσεων

______________________________________

Προσλήψεις γιατρών μόνο για 4-6 μήνες!!!

Αποζημίωση ποσού 110.000 ευρώ για την πρόσληψη 15 ατόμων, για τα 5 νησιά Χίο, Σάμο και Λέσβο Λήμνο και Ικαρία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι δεδομένης της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στα άθλια από κάθε άποψη ΚΥΤ, απαιτείται η πρόσληψη μονίμων γιατρών και νοσηλευτών και η δημιουργία μόνιμου ιατρείου στο κάθε ΚΥΤ, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, που να πληροί τις προϋποθέσεις περίθαλψης των προσφύγων – ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κλπ.), ενταγμένου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με σταθερή εργασιακή σχέση και πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

(Μας κουνάνε και το δάχτυλο!)
Απέναντι σ’ όλ’ αυτά η μήνη περιφερειάρχη-αντιπεριφερειάρχη, διοχετεύτηκε μεταξύ άλλων στην απαίτηση να ανακαλέσει δημόσια η ΛαΣ τα περί σκανδάλου…

Όπως σημείωσε η επικεφαλής της ΛαΣυ Β. Αγαίου Αγλαΐα Κυρίτση, «από τον Τσικνιά ως τον Καρά Τεπέ μια… «μαυρίλα» δρόμος» (…)

Επιμέλεια Γιάννης Παπαγιάννης

Δείτε ακόμα...