Ο Ιάπωνας γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δεν έδωσε ημερομηνίες για την απαγόρευση του ρωσικού άνθρακα

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Hirokazu Matsuno απέφυγε την ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε οι ιαπωνικές αρχές σχεδιάζουν να αποκλείσουν την εισαγωγή ρωσικού άνθρακα στο πλαίσιο των κυρώσεων σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο σήμερα Δευτέρα.

«Ελπίζουμε να λάβουμε μέτρα το συντομότερο δυνατό για την αύξηση του αριθμού των πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως οι πυρηνικοί σταθμοί, καθώς και για τη αναζήτηση προμηθευτών», είπε.

Στις 8 Απριλίου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida ανακοίνωσε ότι η χώρα επρόκειτο να μειώσει σταδιακά τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία και στη συνέχεια να την απαγορεύσει. Το 2021, περίπου το 11% του άνθρακα που εισήγαγε η Ιαπωνία προερχόταν από τη Ρωσία.

Στις 7 Απριλίου, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά χωρών ανακοίνωσαν τη φιλοδοξία τους να επιταχύνουν την εφαρμογή των σχεδίων για τη μείωση της εξάρτησης από τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της σταδιακής μείωσης των ρωσικών αποθεμάτων άνθρακα μέχρι την απαγόρευση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...