Ο ιμπεριαλισμός κάνει τις θάλασσες νεκροταφεία: Σχεδόν 8.000 νεκροί ή αγνοούμενοι μετανάστες το 2025

Μετανάστες - Ξεριζωμένοι διασχίζουν τη Μεσόγειο με βάρκα...

Την βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, που μετατρέπει τις θάλασσες του κόσμου σε νεκροταφεία, αναδεικνύουν τα στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ για νεκρούς ή αγνοούμενους μετανάστες και πρόσφυγες το 2025.

Συγκεκριμένα, ο ΔΟΜ κατέγραψε 7.904 νεκρούς ή αγνοούμενους μετανάστες και πρόσφυγες το 2025 σε διάφορες διαδρομές παγκοσμίως.

Πάνω από τέσσερις στους δέκα θανάτους σημειώθηκαν σε θαλάσσιες διαδρομές προς την Ευρώπη, με πολλούς να χάνονται σε «αόρατα ναυάγια» – ολόκληρες βάρκες που εξαφανίζονται χωρίς ίχνος.

Η διαδρομή Δυτικής Αφρικής προς τα Κανάρια Νησιά στοίχισε 1.200 ζωές, ενώ στην Ασία καταγράφηκε ρεκόρ θανάτων, ιδίως μεταξύ Ροχίνγκια που ξεφεύγουν από τη βία στη Μιανμάρ. Από το 2014, ο συνολικός αριθμός ξεπερνά πλέον τους 82.000 νεκρούς.

Δείτε ακόμα...