Ο Καπιταλιστικός ιός… «υποκείμενο νόσημα» …

WHO - κορονοϊός 6/5/2020

Ενιαία, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης, η πανδημία έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο καπιταλιστικός ιός, με άλλα λόγια το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους δεν μπορεί να συναντηθεί πουθενά με τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες. 

Έτσι με την εμφάνιση της πανδημίας, ο καπιταλιστικός ιός βγήκε στο προσκήνιο έγινε ορατός και στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες.

Στη ναυαρχίδα του καπιταλισμού στις ΗΠΑ, έρευνες αποκαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα, κόντρα στην απανταχού άρχουσα τάξη όχι μόνο να κρύψει τη σαπίλα αυτού του συστήματος, αλλά και να πείσει ότι  είναι μονόδρομος μια χούφτα κηφήνων να καρπούνται τον υλικό και πνευματικό πλούτο που παράγουν οι πολλοί της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. 

 Ραγδαία αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε χτες Παρασκευή 8 Μάη η αμερικανική κυβέρνηση, καθώς η επιδημία του κορονοϊού  σήμανε το καμπανάκι για απολύσεις και το τέλος της μεγαλύτερης περιόδου αύξησης της απασχόλησης στη μεταπολεμική ιστορία.Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η ανεργία στη χώρα ανήλθε τον Απρίλη στο 14,7%, από 3,5 που ήταν τον Φλεβάρη.

«Φουντώνει» η πείνα στα λαϊκά στρώματα, στις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της χειροτέρευσης της ζωής εκατομμυρίων ανέργων και χαμηλόμισθων, που βιώνουν πολύ πιο έντονα τις συνέπειες της κρίσης που επίσπευσε η πανδημία.

Τα στοιχεία που καταγράφτηκαν  στο τέλος του Απρίλη  από την έρευνα του  Ινστιτούτου Μπρούκινγς είναι αποκαλυπτικά:

-1 στα 4 νοικοκυριά παραλείπουν κύρια γεύματα ή τρώνε μικρότερες ποσότητες φαγητού από αυτές που χρειάζονται με παιδιά έως 12 χρόνων.

-Το 17,4% των μητέρων παιδιών 12 χρόνων και κάτω δεν μπορεί να θρέψει επαρκώς τα παιδιά λόγω έλλειψης χρημάτων.

-130% αυξήθηκε η διατροφική ανασφάλεια των νοικοκυριών με παιδιά 18 χρόνων και κάτω, σε σύγκριση με το 2018.

Συγκλονιστικά τα στοιχεία που κατέγραψε το Ίδρυμα για την έρευνα του AIDS(AMFAR):

-Οι Αφροαμερικανοί αν και είναι το 22% στις περισσότερες κομητείες στις ΗΠΑ, είναι το 50% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού και το 60% των θανατηφόρων κρουσμάτων. Ως αιτίες αναφέρονται η δυνατότητα που έχουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η δουλειά που κάνουν. 

Ο καπιταλιστικός ιός, δεν κουκουλώνεται, δεν φτιασιδώνεται. Μόνο ανατρέπεται,  με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική πρόοδο του λαού μας, τον σοσιαλισμό, για να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά τoυ.

Π.ΜΠ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...