Ο κορονοϊός ξεσκέπασε…

Υπουργείο Υγείας
Πηγή: Eurokinissi

Άρθρο της Καλλιόπης Μπουντούρογλου

Ήρθε ο κορονοϊός για να  ξεγυμνώσει το σάπιο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που, μόνη έννοια έχει, πώς θα ξεζουμίσει την εργατική δύναμη, κυνηγώντας τον ανταγωνισμό και τα ματωμένα κέρδη.

Με τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι καπιταλιστές βρέθηκαν γυμνοί και ανίκανοι  να προστατεύσουν τους λαούς τους , όχι επειδή δεν έχουν τα μέσα, αλλά επειδή έχουν άλλο προσανατολισμό και στόχους, και όχι την πλήρη προστασία των λαών τους.

Βρέθηκαν γυμνοί μπροστά στις αποκαλύψεις για  τις εγκληματικές ελλείψεις του συστήματος δημόσιας Υγείας. Συστήματα υγείας που τα έχουν μετατρέψει σε ένα τεράστιο χωράφι μπίζνας, πεδίο ανταγωνισμού μονοπωλιακών ομίλων, με αύξηση της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίου.

Ανίκανοι ακόμη και στην κατασκευή μασκών, τόσο χρήσιμων σε περιόδους επιδημίας!

Ξεπέρασαν τις 4.000 τα θύματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ, με τη χώρα να καταγράφει εθνικό ρεκόρ νεκρών σε ένα 24ωρο, ενώ οι εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου προκαλούν τρόμο, καθώς κάνουν λόγο για νεκρούς μεταξύ 100.000 και 240.000 από τον κορονοϊό.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, υπογράμμισε χθες, ότι η Ευρώπη έχει πλέον μετατραπεί στο επίκεντρο της πανδημίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2, με περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη παρά στην Ασία

Με 67 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2 θανάτους, το δημόσιο σύστημα υγείας της Κούβας φαίνεται να ανταποκρίνεται ικανοποιητικότατα, διαγράφοντας μια εντελώς δική του πορεία. Ενός συστήματος υγείας που έχει αποδειχτεί πολλάκις εξαιρετικά ικανό να διαχειρίζεται κρίσεις…

Η Κούβα παρά τον υπερεξηντάχρονο εγκληματικό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ, έχει καταφέρει να οικοδομήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα Υγείας. Πολλές χώρες ζητούν πλέον ιατρική βοήθεια και τεχνογνωσία από την Κούβα.

Εκατοντάδες Κουβανοί γιατροί έχουν ριχτεί στη μάχη βοηθώντας συναδέλφους τους σε 14 χώρες. Αυτοί οι εξειδικευμένοι γιατροί συμμετέχουν εθελοντικά σε αποστολές στο εξωτερικό. 14 μπριγάδες ειδικευμένων σε επιδημίες υγειονομικών έχουν αναπτυχθεί σε αντίστοιχες χώρες, ανάμεσά τους και δύο ευρωπαϊκές, η Ιταλία και η Ανδόρα.

Η απανταχού στον πλανήτη αστική τάξη, αυτό που φοβόταν δεν το γλύτωσε. Ήρθε ο κορονοϊός  για να αποκαλύψει, ότι είτε σε έκτακτες, είτε σε κανονικές καταστάσεις, η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι πράγματα ασύμβατα…

Έτσι  την επόμενη μέρα , που οι καπιταλιστές δεν θα μετράνε μόνο τους νεκρούς από την πανδημία, αλλά και τις απώλειές τους στα χρηματιστήρια, οι λαοί θα μετρούν τα ταξικά βήματα, κατά τα οποία, η οικονομία και η παραγωγή θα οργανώνονται στη βάση του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού, με κριτήριο την πλήρη και καθολική ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλλιόπη Μπουντούρογλου

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...