Ο Μπόρις Τζόνσον θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ινδία ως πρωθυπουργός

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ινδία στις 21-21 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού το Σάββατο.

«Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ινδία αυτή την εβδομάδα για να επιβεβαιώσει την προσπάθεια για ειρήνη και ευημερία με μια σημαντική χώρα, ενόψει των παγκόσμιων οικονομικών προκλήσεων και των απειλών από αυταρχικά κράτη», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στις 21 Απριλίου, θα επισκεφθεί το Αχμενταμπάντ «για να συναντηθεί με κορυφαίες επιχειρηματίες και να συζητήσει τους μακροχρόνιους δεσμούς του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ινδίας». Το Γκουτζαράτ είναι το πέμπτο μεγαλύτερο κράτος της Ινδίας «και η πατρίδα του μισού περίπου του βρετανο-ινδικού πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε.

Στις 22 Απριλίου, ο Τζόνσον θα έχει συνομιλίες με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί. «Οι ηγέτες θα έχουν σε συνομιλίες για την άμυνα, τη διπλωματική και οικονομική συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ινδίας, με στόχο την ενίσχυση της στενής μας συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στον Ινδο-Ειρηνικό», ανέφερε το Γραφείο.

Πέρυσι, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία συμφώνησαν μια Ολοκληρωμένη Στρατηγική Συνεργασία, «ανακοινώνοντας επενδύσεις σχεδόν 1 δις $ στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεσμεύσεις για ενίσχυση των διμερών σχέσεων στο εμπόριο, την υγεία, το κλίμα, την άμυνα και την ασφάλεια»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...