Ο νόμος – πλαίσιο για τα ΑΕΙ θεσμοθετεί και επίσημα την λειτουργία των Πανεπιστημίων ως μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις

Γιάννης Δελής
Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

Ο νόμος – πλαίσιο για τα ΑΕΙ επικυρώνει, θεσμοθετεί και επίσημα την λειτουργία των Πανεπιστημίων ως μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις που θα πωλούν διάφορα εκπαιδευτικά προϊόντα, θα είναι ένα παζάρι της αγοράς γύρω από την εκπαίδευση, όμως αυτό ελάχιστη σχέση έχει με τις ανάγκες των φοιτητών σήμερα, όχι μόνο πως εισάγονται στα Πανεπιστήμια αλλά κυρίως με την ποιότητα των σπουδών τους και κυρίως με το αντίκρυσμα του πτυχίου τους, τόνισε ο Γιάννης Δελής. βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκπομπή του Kontra. 

Και δυστυχώς, συνέχισε και αυτός ο νόμος απαντάει με τον τρόπο που απαντούσαν όλοι οι προηγούμενοι, απομακρύνει ακόμα περισσότερο το πτυχίο από το επάγγελμα, από το δικαίωμα κάθε φοιτητή, κάθε φοιτήτριας στην εργασία. 

Μια κοινωνία, επεσήμανε, που οργανώνεται με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής αυτά θα έχεις ούτε μπορεί να βρεθεί λύση, ούτε μπορεί να γίνει στοιχειώδης σχεδιασμός για την παραγωγή και την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας στη Βουλή για το Πολυτεχνείο, ο Γιάννης Δελής σημείωσε ότι ήταν προκλητική και απαράδεκτη, πήρε βεβαίως, συνέχισε. την απάντηση από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ και παίρνει και την απάντηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που θεωρεί το Πολυτεχνείο ως έναν από τους ιστορικούς σταθμούς του λαϊκού κινήματος της πατρίδας μας.

Δείτε ακόμα...