Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για «επικείμενη καταστροφή δημόσιας υγείας» στη Γάζα

Βάρβαρο δολοφονικό χτύπημα στο νοσοκομείο «Al-Ahly» στην κεντρική Γάζα με πάνω από 500 νεκρούς από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ στις 17/10/2023

Στη Γάζα επίκειται «καταστροφή δημόσιας υγείας», δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εν μέσω συνωστισμού, μαζικών εκτοπίσεων και ζημιών στις υποδομές υδροδότησης και υγιεινής.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο θανάτων αμάχων που δεν συνδέονται άμεσα με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. «Επίκειται καταστροφή δημόσιας υγείας, που ελλοχεύει με τους μαζικούς εκτοπισμούς, τον συνωστισμό, τις καταστροφές στις υποδομές υδροδότησης και υγιεινής», δήλωσε ο Λιντμάιερ σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Γάζα, πάνω από 8.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις αεροπορικές επιθέσεις. Ερωτηθείς εάν άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας άλλων επιπλοκών που δεν σχετίζονται με τον βομβαρδισμό, ο Λιντμάιερ δήλωσε: «Ναι, πράγματι».

Στην ίδια ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF προειδοποίησε για τον κίνδυνο βρεφικών θανάτων λόγω αφυδάτωσης καθώς είναι διαθέσιμο μόνο το 5% της κανονικής παροχής νερού.

Περίπου 940 παιδιά φέρονται ως αγνοούμενα στη Γάζα, δήλωσε ο ίδιος, με κάποια να εκτιμάται ότι βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...