Ο Πούτιν δικαιολογεί την εμπλοκή της Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: “Αυτές είναι οι γεωπολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ”

Πούτιν- Ερντογάν
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέδωσε στις γεωπολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης, το γεγονός ότι η Τουρκία στάθηκε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στην διένεξη του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος σε συνέντευξη του στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, τον ρόλο της Τουρκίας, αυτό είναι γνωστό, αυτό το έχει πει ευθέως και επανειλημμένα το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και η τουρκική πλευρά ποτέ δεν το απέκρυψε αυτό. Υποστήριζε μονομερώς το Αζερμπαϊτζάν» δήλωσε ο Πούτιν. «Τι μπορώ να πω; Αυτές είναι οι γεωπολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν υπογράμμισε, ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος και έχει δικαίωμα να επιλέγει τους συμμάχους του, όπως αυτό θεωρεί ότι είναι σωστό. «Είναι δύσκολο να κατηγορηθεί η Τουρκία, ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο στην διένεξη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, παρότι οι εκτιμήσεις μπορεί να είναι διαφορετικές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Σοβιετική Ένωση φταίει, λοιπόν κι όχι οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων μεταφοράς, ειδικά σε μία περιοχή που ενώνει την Κασπία με την Μαύρη Θάλασσα, την Ευρώπη με την Ασία.

Δείτε ακόμα...