Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών ΚΔ Ελλάδος Πλαστουργός Χαράλαμπος στο Συνέδριο της ΠΟΛ

Κατά την ομιλία στο 2ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ), ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ, Πλαστουργός Χαράλαμπος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον πρόεδρο της Ένωσής Φθιώτιδας Γιώργο Γιαταγάνα για την φιλοξενία και τη άψογη διεξαγωγή του συνεδρίου. 

 Αναφέρθηκε εν συνεχεία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ  ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ στην ίδρυση της ΠΟΛ αλλά και στην προσπάθεια φίμωσης μέσω συνδικαλιστικών αποκλεισμών.

Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Αποδείξαμε πρώτοι εμείς σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο μαζί με όλους εσάς πως υπάρχει και άλλος δρόμο για να  επαναπροσδιοριστεί το διεκδικητικό πλαίσιο υπέρ των συναδέλφων. Να εμφανιστεί η συμμετοχή, να εμφανισθεί το ουσιαστικό, το πρακτέο, ώστε να παραχθεί έργο.  Και όταν λέμε έργο δεν εννοούμε συντεχνίες. Τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν το συνδικαλιστικό κίνημα και τα  στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Ο καιροσκοπισμός, η προσωπικής προβολή, η προσπάθεια συνδιοίκησης είναι μόνο μερικοί από τους λογούς όπου όλοι κάνουν λόγο για ιδιοτελή συνδικαλισμό.»

Συνέχισε λέγοντας, γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι σε κάποιους συγκεκριμένους κύκλους, δεν είμαστε αρεστοί. Αυτό  για την  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ και την προοπτική της είναι τίτλος τιμής. Όπως είπε και ο Μαχμάτα Γκάντι «Πρώτα σε αγνοούν μετά σε κοροϊδεύουν μετά σε πολεμούν και μετά τους νικάς» έχουμε περάσει στο τρίτο στάδιο πλέον, αυτό του πολέμου. Είτε με τη προσπάθεια κατάργησης νόμιμων σωματίων εν μια νυχτί με φωτογραφικές διατάξεις , είτε με προσπάθεια φίμωσης μας μέσω πολιτικών αποκλεισμών, είτε  με την  δίωξη μελών των Δ.Σ των Ενώσεων μας.

Αγαπητές αγαπητοί σύνεδροι,

Χαράζουμε πορεία στη νέα εποχή, για υγιή συνδικαλισμό, με γνώση, ορθολογικότητα και αξιολόγηση των προβλημάτων, έτσι ώστε οι προβληματισμοί και τα αιτήματα των συναδέλφων να πάρουν επίσημη μορφή μέσω της όχλησης, ενημέρωσης της πολιτικής στρατιωτικής Ηγεσίας.  

Κλείνοντας θέλω και εγώ με την σειρά μου να συλλυπηθώ την οικογένεια του συναδέλφου Αθανασίου Δεσλή, ας είναι ο τελευταίος συνάδελφος που φεύγει τόσο πρόωρα από κοντά μας. Καλό Πάσχα καλή ανάσταση σε όλους μας. 

Δείτε ακόμα...