Ο πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης για τον κατάπλου του αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ US NAVY
Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ US NAVY (USS-Dwight-D.-Eisenhower) / Πηγή: US NAVY

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που εδώ στον Έβρο, το λιμάνι μας, εντάχθηκε στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς. Και όμως, γρήγορα καταλάβαμε ότι όχι μόνο δεν είναι εγγυητές της ασφάλειας στην περιοχή, μιας και οι Τουρκική προκλητικότητα είναι στα κόκκινα αλλά και ούτε κάποια οικονομική ανάπτυξη, όπως μας είπαν, είδαμε στο λιμάνι και στην πόλη. 

Βέβαια στο λιμάνι/βάση της Σούδας αυτές οι καταστάσεις είναι γνωστές από παλιά, μιας και η χώρα μας στην Κρήτη ταΐζει τους φονιάδες εδώ και δεκαετίες στις διάφορες “αποστολές ειρήνης”.

Τώρα με την άφιξη του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην βάση συνεχίζεται η συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ενώ βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο στο εσωτερικό και με το τρίτο κύμα της πανδημίας σε εξέλιξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άξιος συνεχιστής του Τσίπρα προτιμά να δώσει έναν άλλο πόλεμο, μαζί με τους Αμερικανούς.

Εμείς λέμε όχι σε όλη αυτή την παραπλάνηση του λαού μας, γιατί βλέπουμε τα αδιέξοδα σε μια τέτοια πολιτική συμμαχίας με φονιάδες. Συμμαχία που μας κάνει στόχο από λαούς που δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και γιατί ακόμα και σαν σύμμαχοι τους, βλέπουμε τα ματωμένα αποτελέσματα αυτής της “συνεργασίας”  στο κοντινό παρελθόν μας (Κύπρος, Ίμια). 

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου.

Αναστάσιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας. 

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...