Ο πρωθυπουργός μοίρασε ευχολόγια στους πυρόπληκτους της Ηλείας

Από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Αρχαία Ολυμπία, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου
Από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Αρχαία Ολυμπία, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου / Πηγή: Eurokinissi

Κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αρχαία Ολυμπία ακούσαμε μπόλικες υποσχέσεις για μελλοντική αποκατάσταση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Ακολούθησε την πεπατημένη μοιράζοντας ευχολόγια, ψίχουλα για βοήθεια και λόγια του αέρα κάνοντας τη μέρα νύχτα.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του λέγοντας ότι «ό,τι κάνουμε στην βόρεια Εύβοια να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να το κάνουμε και εδώ στην Αρχαία Ολυμπία». Ωστόσο, δεν μας είπε ότι και στη Βόρεια Εύβοια και στην Ηλεία μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μπετόν για αντιπλημμυρικά έργα και πως τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ούτε καν τις αποζημιώσεις για τη χαμένη παραγωγή. Αν αυτό το θεωρεί λόγο να καυχιέται για την ταχύτητα του νέου τρόπου αποζημιώσεων καταλαβαίνουμε ότι όσο έργα εξήγγειλε σήμερα και τα οποία είναι προς ωρίμανση στο μέλλον μπορεί να τα δουν οι επόμενες γενιές να υλοποιούνται. Όμως μέχρι τότε η προστασία από τα φυσικά φαινόμενα θα είναι οι εκκενώσεις.

Κουβέντα δεν περίσσεψε να πει ο πρωθυπουργός για την κατάσταση που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι πυρόπληκτοι και οι αγρότες του Νομού μας. Δεν μας είπε τι θα γίνει με την σταφίδα που την παίρνουν τζάμπα οι μεγαλέμποροι. Το Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικών χορηγιών και μόνο αυτό. 

Τώρα επείγει η άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές. Χρειάζονται μέτρα για την εξασφάλιση της επιβίωσης των κατοίκων και του ζωικού κεφαλαίου Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής. Να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα και να παρθούν μέτρα για την στήριξη του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών.

Δείτε ακόμα...