Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια 74 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Από συνάντηση του Αυστραλού Πρωθυπουργού, Άντ. Αλμπανέζ με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολ. Ζελένσκι
Από συνάντηση του Αυστραλού Πρωθυπουργού, Άντ. Αλμπανέζ με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολ. Ζελένσκι

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Anthony Albanese ανακοίνωσε περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα.

«Μετά από αίτημα του Προέδρου της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι για περαιτέρω υποστήριξη, η Αυστραλία θα παράσχει το ακόλουθο νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία: 99,5 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (67,8 εκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων 14 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, 20 οχημάτων Bushmaster και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό από την αμυντική βιομηχανία της Αυστραλίας και συνεισφορά στο Καταπιστευματικό Ταμείο Ολοκληρωμένης Βοήθειας του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτό ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια της Αυστραλίας στην Ουκρανία σε περίπου 388 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (230,6 εκατομμύρια δολάρια). Η Αυστραλία θα διαθέσει επίσης 8,7 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (5,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για να βοηθήσει την Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό διαχείρισης των συνόρων, να βελτιώσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και να ενισχύσει τις συνοριακές επιχειρήσεις», είπε ο Αλμπανέζ.

«Η χώρα θα παρέχει αδασμολόγητη πρόσβαση για ουκρανικές εισαγωγές στην Αυστραλία και θα παρέμβει στο Διεθνές Δικαστήριο για να στηρίξει την Ουκρανία στην υπόθεσή της κατά της Ρωσίας», δήλωσε.

«Η επίσκεψή μου στο Κίεβο και οι πρόσφατες επισκέψεις άλλων ηγετών στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι δημοκρατικά έθνη όπως η Αυστραλία θα σταθούν δίπλα-δίπλα με τον ουκρανικό λαό την ώρα που έχει ανάγκη», είπε ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε ότι η Αυστραλία θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού και θα επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους υπουργούς.

Η Αυστραλία έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε 828 Ρώσους και Λευκορώσους υπηκόους, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων των δύο χωρών, για τα γεγονότα στην Ουκρανία. Επίσης, επέβαλε κυρώσεις σε 47 ρωσικές οντότητες, απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων και εξαρτημάτων, πρώτων υλών και εξοπλισμού για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και περιόρισε τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας, όπλων και πυρομαχικών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...