Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ στην Αλγερία για συνομιλίες

Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας / Πηγή: Eurokinissi

O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στην Αλγερία για επίσκεψη εργασίας για να έχει συνομιλίες με τον Αλγερινό ομόλογό του Ραμτάνε Λαμάμρα.

Οι δύο διπλωμάτες συναντήθηκαν τελευταία φορά στις αρχές Απριλίου, όταν ο Λαμάμρα επισκέφθηκε τη Μόσχα ως μέρος αντιπροσωπείας του Αραβικού Συνδέσμου για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επισκέφθηκε την Αλγερία για τελευταία φορά το 2019. Η τελευταία του επίσκεψη συμπίπτει με την 60ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είναι πιθανό να συζητήσουν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αλγερία, Igor Belyaev, δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο TASS ότι η Αλγερία είχε συνεισφέρει στη Διεθνή Αντιτρομοκρατική Βάση Δεδομένων που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας.

Ο αραβικός κόσμος επιδιώκει επίσης την ειρήνη στην Ουκρανία. Στις αρχές Απριλίου, ο Αραβικός Σύνδεσμος δήλωσε έτοιμος να συμβάλει σε μια ειρηνική επίλυση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit στάλθηκε στη Μόσχα από την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Ιράκ, τα ΗΑΕ και το Σουδάν. Το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya ανέφερε, επικαλούμενο πηγές του, ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος ήταν έτοιμος να προσφέρει τη μεσολάβησή του στη Ρωσία και την Ουκρανία και να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η ομάδα δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ένα μήνα μετά την συνάντηση. Ως μέλος της ομάδας του Αραβικού Συνδέσμου, η Αλγερία είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τις σημερινές διαπραγματεύσεις για να συζητήσει τις προσπάθειες για ειρήνη στην Ουκρανία.

Πηγή: ΤASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...