Ο Ζελένσκι ονόμασε μονάδα του Ουκρανικού στρατού «Ταξιαρχία Έντελβάϊς»!

Στην ονομασία μονάδας του Ουκρανικού στρατού σε «Ταξιαρχία Έντελβάϊς» προχώρησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ξεπερνώντας κάθε όριο στην εξύμνηση των Ναζί από την Ουκρανική κυβέρνηση και επιβεβαιώνοντας ότι οι ναζί δεν είναι απλά μέρος του στρατού της Ουκρανίας, αλλά και επίλεκτο τμήμα του, ο οποίος εκπαιδεύεται και εξοπλίζεται από τους ΝΑΤΟικούς. 

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Ουκρανικής προεδρίας, η 10η Ανεξάρτητη Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού των ουκρανικών δυνάμεων ονομάζεται πλέον «10η Ανεξάρτητη Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού Έντελβάϊς», ως αναγνώριση της δράσης της…

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι βράβευσε την συγκεκριμένη μονάδα «για την ανδρεία της στο πεδίο της μάχης» ονοματίζοντας την σαν την διαβόητη Ταξιαρχία Ορεινών Καταδρομών Έντελβάϊς της ναζιστικής Βέρμαχτ! Το σήμα της μάλιστα με το ομώνυμο λουλούδι είναι ίδιο με αυτό της ναζιστική μονάδας, την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος και οι Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, θεωρούν ως μοντέλο και πρότυπο το οποίο πρέπει να τιμούν και να διαιωνίζουν το όνομά της!!!

Η Ταξιαρχία Εντελβάις της ναζιστικής Βέρμαχτ, της οποίας το έμβλημα φέρουν πλέον Ουκρανοί στρατιώτες, είναι άμεσα «συνδεδεμένη» με την Ελλάδα: Στις 25 Ιούλη 1943, πραγματοποίησε το ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων δολοφονώντας 153 ανθρώπους. Επίσης στις 16 Αυγούστου 1943, η Ταξιαρχία Εντελβάϊς κατέστρεψε ολοσχερώς το Κομμένο Άρτας και εκτέλεσε 317 κατοίκους του. Η Εντελβάϊς, ανέλαβε την δολοφονία των 5.200 Ιταλών στρατιωτών της Μεραρχίας «Acqui», το Σεπτέμβρη του 1943 στην Κεφαλλονιά, αλλά και την εκτέλεση των αξιωματικών της ιταλικής Μεραρχίας «Perugia» στην Αλβανία. Η δολοφονική δράση της Εντελβάις στην Ελλάδα «ολοκληρώθηκε» με το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων Ιωαννίνων την 1η Οκτώβρη 1943 και την δολοφονία των 92 από τους 96 κατοίκους του. Τα εγκλήματα της Εντελβάις, συνεχίστηκαν στην Γιουγκοσλαβία, ενώ το 1945 τα υπολείμματά της παραδόθηκαν στους Αμερικανούς στην Ουγγαρία.

Η απόφαση του Ζελένσκι έρχεται να διαψεύσει το ψέμα που έχουν κάνει «ψωμοτύρι» τα επιτελεία των Ευρωατλαντικών και τα ντόπια παπαγαλάκια τους. Οτι δηλαδή «στην Ουκρανία δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στις τάξεις του στρατού». Είναι γνωστή η συμβολή των ναζιστών του «Τάγματος του Αζόφ» στον Ουκρανικό στρατό, αυτών των ναζί που εδώ στην Ελλάδα χειροκρότησαν μέσα στο κοινοβούλιο όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ. Τέτοιου είδους ομάδες συνέβαλαν στην ανατροπή της κυβέρνησης το 2014, εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τους ευρωατλαντικούς, για να φτάσουν σήμερα να αποτελούν αναγνωρισμένα τμήματα του στρατού της χώρας.

Αυτούς χρησιμοποίησε ως άλλοθι και η κυβέρνηση της καπιταλιστικής Ρωσίας για να εισβάλει στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που τροφοδοτεί τη δράση ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Δείτε ακόμα...