ΟΑΣ Ηλείας – Επιτροπή Πυρόπληκτων: Καταγγέλλουν την Αστυνομία για προσπάθεια τρομοκράτησης ενόψει του συλλαλητηρίου στην Αθήνα

Επιτροπή πυρόπληκτων Ηλείας

Την προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την Αστυνομία, ενόψει του συλλαλητηρίου των πληγέντων από φυσικές καταστροφές το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, καταγγέλλουν η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων της Ηλείας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος της ΟΑΣ και μέλος της Συντονιστικής Θανάσης Βομπίρης, δέχθηκε επανειλημμένα τηλεφωνήματα, προκειμένου να «διευκρινίσει», πόσα λεωφορεία θα μεταβούν στην Αθήνα, ποια μέτρα θα τηρηθούν!

«Από πού και ως που πρέπει να δώσουμε λογαριασμό πόσοι θα πάμε στην Αθήνα, από πού θα φύγουμε και άλλα τέτοια. Μήπως τους έπιασε ο καημός να μας ανοίξουν το δρόμο να έχουμε εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα;», αναφέρουν, υπογραμμίζοντας: «Θυμούνται πολύ καλά οι αγρότες του νομού μας τι εμπόδια τους έβαζε η αστυνομία σε παλιότερες πανελλαδικές συγκεντρώσεις για να φτάσουν στην συγκέντρωση».

Αναφερόμενοι ταυτόχρονα στην αυριανή φιέστα, Ενώσεων και εμπόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δήθεν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της σταφίδας, επισημαίνουν: «Προσπάθησαν να στήσουν διασπαστικό συλλαλητήριο μια μέρα πριν βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει και ακολουθούν την μέθοδο της τρομοκρατίας τώρα; Είναι μακριά νυχτωμένοι. Περισσότερο μας πεισμώνουν».

Τονίζοντας την αποφασιστικότητα πληγέντων και αγροτών, να δικαιωθούν στα αιτήματά τους, ΟΑΣ και Επιτροπή, σημειώνουν: «Τους το κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι φόβοι τους θα επιβεβαιωθούν. Το συλλαλητήριο του Σαββάτο θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στη κυβέρνηση πως αν δεν πάρει άμεσα μέτρα ΤΩΡΑ, αν δεν ικανοποιήσει μέχρι και το τελευταίο μας αίτημα εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζικά και οργανωμένα».

Παράλληλα, προειδοποιούν πως, «αν η κυβέρνηση δεν δώσει απαντήσεις το Σάββατο, θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση και στο νομό μας τις επόμενες μέρες», καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Να σημειωθεί, ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία με ώρα αναχώρησης στις 6:30 π.μ. από Πύργο και Αμαλιάδα, με τις συμμετοχές να συγκεντρώνονται καθημερινά όχι μόνο από τα πυρόπληκτα χωριά, αλλά και από άλλες περιοχές της Ηλείας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...