Όχι αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Φλεβάρης 2012
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Φλεβάρης 2012 / Πηγή: Eurokinissi

Ως στρατευμένος που υπηρετώ την θητεία μου στις Ένοπλες Δυνάμεις θέλω να εκφράσω με αυτή εδώ την επιστολή την κατηγορηματική διαφωνία μου με την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στρατευμένοι, δυναμώνουν τις διαμαρτυρίες τους μέσω των επιστολών τους, τι στιγμή που η κυβέρνηση ενισχύει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να στείλει φρεγάτα στο “στόμα του λύκου” τάχα μου για την προστασία των εμπορικών πλοίων, διεκδικώντας όμως την διοίκηση της μέσω του στρατηγείου στην Λάρισα. Η αποστολή αυτή δεν αποσκοπεί στην ασφάλεια ίσα – ίσα που ρίχνει περισσότερο “λάδι στη φωτιά” με την στοχοποίηση της χώρας μας και την περαιτέρω εμπλοκή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ – ΕΕ. Βάζει πλάτη στην σφαγή στην Παλαιστίνη στηρίζοντας το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ. 

Με τέτοιες εξελίξεις μόνο ήσυχοι δεν μπορούμε να μένουμε ειδικά εμείς που υπηρετούμε αυτή την περίοδο. Πρέπει να δυναμώσουν οι διαμαρτυρίες σε όλους τους χώρους. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα αντιθέτως να ενώσουν την φωνή τους ενάντια σε αυτή την σφαγή.

 • Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

 • Επιστροφή όλων τον Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

 • Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου.

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ Σιμηστήρας Γεώργιος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...