Όχι στη Λευκή Βίβλο της καταστολής

Με τίτλο «Όχι στη Λευκή Βίβλο της καταστολής» κυκλοφορεί ανακοίνωση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, που θα διανέμεται σήμερα σε όλες τις απεργιακές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις.


ΌΧΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η «Λευκή Βίβλος για την ασφάλεια», που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι ένα αντιλαϊκό – αντιδραστικό κείμενο, που προδιαγράφει την κατεύθυνση της καταστολής τον 21ο αιώνα. Με ιδιαίτερο κυνισμό παρουσιάζεται η νέα φιλοσοφία για τους μηχανισμούς καταστολής στην υπηρεσία της διασφάλισης της κυριαρχίας της άρχουσας τάξης. Δυναμώνει την κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας που αναλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο στην υποταγή της εργατικής τάξης, του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Ο λαός αντιμετωπίζεται ως «εσωτερικός εχθρός» στο βαθμό που δεν ενσωματώνεται στην κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία. Στην κατεύθυνση αυτή, καθίσταται θεμελιακή αξία για την κοινωνία, η διατήρηση, προστασία και εμβάθυνση της αποδοχής των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.

Μέσα από τις γραμμές της λεγόμενης «Λευκής Βίβλου» γίνεται φανερή η αγωνιώδης προσπάθεια του σάπιου συστήματος να επιβιώσει. Οι εμπνευστές της αντιλαμβάνονται ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών που θα κλονίσουν συθέμελα το σημερινό άδικο και σαθρό κοινωνικό οικοδόμημα και θα οδηγήσουν σε ανατροπές. Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια ξεπλύματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας αλλά και ενοχοποίησης του σοσιαλισμού. Γι’ αυτό ιδιαίτερα αποκαλυπτικά αναφέρεται στη «Λευκή Βίβλο», ότι οι μηχανισμοί καταστολής θα δράσουν σε εποχές αύξησης των κοινωνικών εντάσεων που χαρακτηρίζονται «από την πόλωση των κοινωνιών, από την αντιπαράθεση των ταυτοτήτων και την ανάπτυξη πολυπληθών κινημάτων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης δικαιωμάτων».

Με βάση τη «Λευκή Βίβλο» αντιμετωπίζονται ως εχθρός οι εργαζόμενοι και οι νέοι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τα οποία στραγγαλίζονται για τη στήριξη του κεφαλαίου. Η καταστολή αποσκοπεί στην ισοπέδωση των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζεται προαπαιτούμενο για την οικο-νομική ανάπτυξη του καπιταλισμού, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταγωνιστικότητα του.

Την προτεραιότητα αυτή υπηρετεί το νέο επιχειρησιακό πλαίσιο δράσης της αστυνομίας. Από τη μια πλευρά επιχειρεί να φτιασιδώσει την καταστολή με τις μορφές της λεγόμενης «Κοινοτικής Αστυνόμευσης», δηλαδή με την αξιοποίηση της τοπικής διοίκησης και το σύγχρονο χαφιεδισμό και από την άλλη πλευρά, λειτουργεί ο «μεγάλος αδελφός» με τη διεθνή συνεργασία όλων των κατασταλτικών μηχανισμών των ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών, των στρατηγικών συνεργασιών σε βάρος των εργατικών τάξεων όλων των χωρών.

Η αστυνομία είναι κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους, δεν αλλάζει ούτε μετασχηματίζεται. Απευθυνόμαστε όμως και στους ίδιους τους αστυνομικούς. Δεν ταυτίζουμε όλους τους απλούς αστυνομικούς, που προέρχονται από φτωχά αγροτικά και λαϊκά στρώματα, με το βάρβαρο κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν. Η πάλη για την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων που περιορίζουν τα λαϊκά δικαιώματα αφορούν και τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

  • Κανένας αστυνομικός να μη σηκώσει το γκλομπ και να μην ρίξει χημικά ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του.„
  • Να καταργηθούν τα ΜΑΤ, η Ο∆ΟΣ, η ∆ΡΑΣΗ, οι ΟΠΚΕ, τα ΕΚΑΜ, η ∆ΙΑΣ, η πανεπιστημιακή αστυνομία, και όλες οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες.„
  • Ο λαός μας επίσης χρειάζεται να παλέψει για να καταργηθούν τα τεχνικά μέσα που σακατεύουν όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους.„
  • Να αποσυρθούν και να καταστραφούν οι “ΑΙΑΝΤΕΣ” και κάθε άλλο μέσο κατασταλτικού ρόλου.„
  • Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού. Σε κάθε περίπτωση να απαγορευτεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων εναντίον τους.„
  • Να απαγορευτεί επίσης στις διαδηλώσεις – πορείες και διαμαρτυρίες του λαού, η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Είναι ανάγκη. Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής από τον λαό και τη νεολαία. Αγώνας μαζικός. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δείτε ακόμα...