Όχι στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ιμπεριαλιστική πολεμική προετοιμασία στη Μαύρη Θάλασσα

Σμήνος F16 μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας σε παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Φώτο Αρχείου / Σμήνος F16 μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας σε παρέλαση στη Θεσσαλονίκη / Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ δύο πολεμικά αεροσκάφη F-16 συμμετείχαν στην ιμπεριαλιστική αμερικανονατοϊκή άσκηση ADEX – Air Defence Exercise, που πραγματοποιήθηκε στις 02 Ιούλη στη Μαύρη Θάλασσα εντός του εναέριου χώρου της Ρουμανίας.

Σε αυτή την πολεμική ιμπεριαλιστική προετοιμασία συμμετείχε ακόμη η Νατοϊκή ναυτική δύναμη STANDING NATO MARITIME GROUP TWO – SNMG 2 καθώς και άλλα πολεμικά αεροσκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης E-3A AWACS του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μεγάλες ευθύνες από την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτές τις στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές μαζώξεις.

Επιβεβαιώνεται από τις ενέργειες αυτές, με ακόμη πιο ξεκάθαρο τρόπο, η επιθετικότητα της αστικής τάξης της χώρας μας. Συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Επιδιώκει την αναβάθμιση της θέσης της, στις Βαλκανικές χώρες και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από την υπογραφή της στρατιωτικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, η πρώτη θέση στις πολεμικές δαπάνες που κατέχει η χώρα μας στο ΝΑΤΟ, η αποστολή στρατευμάτων εκτός συνόρων, η επιτήρηση του εναέριου χώρου βαλκανικών κρατών, η συμμετοχή στην περικύκλωση της Ρωσίας.

Απέναντι στην επικίνδυνη κατάσταση, για το λαό μας αλλά και για τους γειτονικούς λαούς, η εργατική τάξη, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες χρειάζεται να δυναμώσουν την πάλη τους, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την αιτία που τον γεννά, και δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Να αγωνιστούν για να μη χύσει ο λαός μας και τα παιδιά του το αίμα τους, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Να βροντοφωνάξουν όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Να επιστρέψουν τώρα οι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά στη Μαύρη Θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο, στο Μάλι, στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο, στο Λίβανο.

Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις ΗΠΑ, και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να καταργηθεί τώρα η Ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία και να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και η βάση της Σούδας.

Ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών. 

Δείτε ακόμα...