Όχι στην αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία – Όχι στρατεύματα εκτός συνόρων

Αντιπυραυλικό σύστημα κατευθυνόμενων βλημάτων, PATRIOT
Φώτο Αρχείου / Αντιπυραυλικό σύστημα κατευθυνόμενων βλημάτων, PATRIOT / Πηγή: Eurokinissi

Αίσχος!!!

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τη νέα αποστολή, στρατευμάτων και εξοπλισμού συστοιχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία.

Η κατάπτυστη ενέργεια της κυβέρνησης, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας μας, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, με σκοπό την αναβάθμιση της συμμετοχής της στην επιθετικότητα του κεφαλαίου στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε στις 8 Σεπτέμβρη το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, προκειμένου να δώσει οδηγίες στα ογδόντα (80) περίπου στελέχη που πρόκειται να πάρουν μέρος στην αποστολή της Πυροβολαρχίας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) Patriot στη Σαουδική Αραβία. Το αντιαεροπορικό αυτό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς θα εγκατασταθεί στη Σαουδική Αραβία, για να πάρει μέρος στην ιμπεριαλιστική «διεθνή πρωτοβουλία»: «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept».

Μάλιστα με ανάρτησή του στο twitter, είπε χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι: «Έτοιμες για μία ακόμα Αποστολή! Επί, Προ & Πέραν των Επάλξεων!»

Οι “επάλξεις” εκτός συνόρων δεν σχετίζονται με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Είναι “επάλξεις” του ιμπεριαλισμού και υπηρετούν τα συμφέροντά του στην περιοχή, στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν οι μέχρι σήμερα ιμπεριαλιστικές αποστολές ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το Μάλι, στον Περσικό Κόλπο, Ινδικό Ωκεανό, στο Κέρας της Αφρικής, Σομαλία, στο Λίβανο, τη Μαύρη Θάλασσα. Ανάμεσά τους είναι οι γνωστές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις «Active Endeavour», «Enduring Freedom», “EUNAVFOR MED – IRINI”, “UNIFIL”, “SEA GUARDIAN” (OSG) κ.α. καθώς και μεγάλος αριθμός ασκήσεων σε ετήσια βάση.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία τα εγκωμιαστικά λόγια και οι έπαινοι του Πάιατ, τόσο προς την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη σημερινή της Ν.Δ, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική τους σύμπλευση για την προώθηση των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού στην περιοχή και την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των σχέσεων με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία.

Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όταν μάλιστα, δίνουν περισσότερα από το 2% του ΑΕΠ (πάνω από 6 δισ), κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ.

Ο λαός μας να μην ανεχτεί άλλο αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση.

Να παλέψει για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και τις ΕΕ.

Να απαιτήσει να μην γίνει η αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν στη χώρα μας όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμιά συμμετοχή στις πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρας μας, που αποτελούν ορμητήρια του ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Μαρκόνης

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...