Όχι στην καταστολή

Υπουργείο Υγείας: Υποδοχή με ΜΑΤ στους «ήρωες» υγειονομικούς
Υπουργείο Υγείας: Υποδοχή με ΜΑΤ στους «ήρωες» υγειονομικούς / πηγή: Eurokinissi

Του Γιώργου Παλιούρα, Υποστράτηγος αστυνομίας ε.α.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να υλοποιήσει με άγρια καταστολή σε βάρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που διεκδικούν τη μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων συναδέλφων τους, τον κατάπτυστο αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις βάλθηκαν με τις εντολές της κυβέρνησης, να επιτεθούν βίαια και απρόκλητα στους εργαζόμενους, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού, ιδιαίτερα για την πανδημία του κορονοϊού, «διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις», δηλαδή να στριμωχτούν στο πεζοδρόμιο μπροστά στο Υπουργείο Υγείας, όπως προέβλεπε αυθαίρετη αστυνομική απόφαση που εκδόθηκε χτες, μέρα της κινητοποίησης.

Υπουργείο Υγείας: Υποδοχή με ΜΑΤ στους «ήρωες» υγειονομικούς
Υπουργείο Υγείας: Υποδοχή με ΜΑΤ στους «ήρωες» υγειονομικούς 30/9/2020 / πηγή: Eurokinissi

Βέβαια, στόχος της κυβέρνησης και της αστυνομίας, δεν ήταν η μη παρακώλυση της κυκλοφορίας και η πρόληψη της διατάραξης της οικονομικοκοινωνικής ζωής, αλλά ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε να μην διαμαρτύρονται, να μην διεκδικούν, να σκύψουν το κεφάλι στον οδοστρωτήρα των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών. Εξάλλου, αυτό το στόχο εξυπηρετεί η χουντικής έμπνευσης νομοθεσία για τις διαδηλώσεις, την καταγραφή και το φακέλωμα όσων αγωνίζονται. Να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους και να βάλει το λαό στο γύψο.

Η άγρια καταστολή, με το ξυλοκόπημα και τα χημικά ενάντια στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, δείχνει και το μέγεθος της υποκρισίας της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως εμπόρευμα. Σε μια εποχή που η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί κίνδυνο για το λαό, συνεχίζει τη στυγνή πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και της εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας. Η κυβέρνηση επιβραβεύει τους «ήρωες», αυτούς που κράτησαν όρθιο ως σήμερα το σύστημα υγείας, με τη βία των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων και δίνει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται το χώρο της υγείας. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις της βαθειά αντιλαϊκής της πολιτικής. Προνόμια και χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο και καταστολή και καταπίεση των αναγκών του λαού.

Δεκέμβρης 2019: Διαμαρτυρία Υγειονομικών στο Ζάππειο
Δεκέμβρης 2019: Διαμαρτυρία Υγειονομικών στο Ζάππειο

Στην πολιτική αυτή πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση το λαϊκό κίνημα μέσα από το δυνάμωμα των αγώνων και την αλληλεγγύη των εργαζομένων και όλου του λαού. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν. Ο κατάπτυστος νόμος για τις διαδηλώσεις να καταργηθεί στην πράξη.

Επίσης, οι ίδιοι οι αστυνομικοί πρέπει να αντιληφθούν και να καταδικάσουν αυτές τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που τους βάζουν απέναντι στο λαό και καταπατούν και τα δικαιώματα των ίδιων και των οικογενειών τους. Να μην σηκώνουν γκλομπς και ρίχνουν χημικά στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Γιώργος Παλιούρας
Υποστράτηγος αστυνομίας ε.α.
πτυχιούχος ΝΟΠΕ/ΕΚΠΑ και Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Δείτε ακόμα...