Όχι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων

Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν στη Μίκρα
Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν / Αεροδρόμιο Μίκρας / Γενάρης 2002 / Πηγή: Eurokinissi

Ως νέος που υπηρετώ τη θητεία μου στο πολεμικό ναυτικό, παρακολουθώ με αγωνία την προσπάθεια να μετατραπεί η χώρα μου πλήρως σε ένα ορμητήριο του ΝΑΤΟ, για την περαιτέρω διευκόλυνση των “ειρηνευτικών εξορμήσεων” που πραγματοποιεί στην γειτονιά μας. 70 χρόνια μετά την ίδρυση του είναι πέρα για πέρα καθαρό, ότι το ΝΑΤΟ όπου πατήσει το πόδι του φέρνει πόλεμο, σφαγές και ξεριζωμούς, κάθε άλλο παρά ασφάλεια και σταθερότητα δηλαδή, που είναι οι λόγοι για τους οποίους διαφημίζεται εδώ και χρόνια από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν, με την έκβαση του πολέμου εκεί και τα βάσανα του αφγανικού λαού είναι κατατοπιστικά. Ούτε ασφάλεια, ούτε σταθερότητα, ούτε ειρήνη, ούτε ευημερία. Τίποτα από αυτά δεν ήρθε. Η περίφημη “καταπολέμηση της τρομοκρατίας” έδωσε την θέση της στην διαπραγμάτευση με τους Ταλιμπάν, αφού οι ΗΠΑ αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να στρέψουν το στόχαστρο τους προς τον Ειρηνικό και την Κίνα, επιστρατεύοντας και την Αυστραλία και την Μεγάλη Βρετανία στην προσπάθεια αυτή.

Η χώρα μας μπλέκεται ολοένα και περισσότερο σε σχέδια και ανταγωνισμούς πλάι στο κράτος δολοφόνο των ΗΠΑ, στέλνει προσωπικό εκτός συνόρων να συμμετέχει σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου, που εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιούν την Ρωσία, αλλά και σε πιο μόνιμα πόστα, όπως είναι η αποστολή προσωπικού με την συστοιχία πυραύλων Patriot στην Σαουδική Αραβία. Ταυτόχρονα, η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας μπαίνουν σε διαρκή αμφισβήτηση από τη ΝΑΤΟϊκή σύμμαχο Τουρκία.

Μέσα από τις επιλογές της ελληνικής αστικής τάξης για περαιτέρω εμπλοκή στους Αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς, κάθε λιμάνι, κάθε βάση κι αερολιμένας που παρέχει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ μπαίνει στο στόχαστρο άλλων δυνάμεων. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το γεγονός, ότι τις επόμενες μέρες συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ στην Αθήνα με πλούσια ατζέντα, που αναβαθμίζει κι άλλο την πολύμορφη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του.

Να μην υπάρξει εφησυχασμός! Να μην γίνει η χώρα μας ορμητήριο θανάτου! Κανένας φαντάρος και ναύτης εκτός των συνόρων! Δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι αρχιτέκτονες του τρόμου στην Αθήνα!

Τζίτζιφας Κώστας
Ναύτης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...