ΟΕΝΓΕ προς Θ. Πλεύρη: Χυδαιότητα είναι στέλνεις τους ασθενείς βορά στους εμπόρους της Υγείας

Θορυβήθηκε η κυβέρνηση από τις χθεσινές ηχηρές παρεμβάσεις των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία με την ανάρτηση πανό κατά του νομοσχεδίου-έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και το κάλεσμα στην απεργία και εξαπέλυσε -διά στόματος του υπ. Υγείας- σφοδρή επίθεση κατά της ΟΕΝΓΕ. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή πανό που αναρτήθηκε σε νοσοκομείο αποτυπώνοντας την αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα σαν νεκροθάφτη μέσα σε φέρετρο, χαρακτήρισε χυδαία και προκλητικά τα πανό των εργαζομένων, δίνοντας μάλιστα εντολή, από το βήμα της Βουλής, να κατέβουν λέγοντας ότι «αυτές οι χυδαιότητες δεν θα επιτραπεί να βρίσκονται μέσα στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας».

Σε ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ σημειώνει πως η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από τα πανό που αποκάλυπταν την ουσία του εκτρωματικού νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και καλούσαν στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Ενόχλησαν τα πανό της ΟΕΝΓΕ που αναρτήθηκαν χθες σε μια σειρά νοσοκομεία με σύνθημα “Όχι στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη της δημόσιας περίθαλψης. Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών. Υγεία λαϊκό δικαίωμα, όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους”.

Για αυτό ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή και μάλιστα από το βήμα της Βουλής να κατέβουν. Επειδή αποκάλυπταν την ουσία του εκτρωματικού νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και καλούσαν στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. Αυτό ενόχλησε και όχι η αναπαράσταση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, που προσχηματικά επικαλέστηκε ο υπουργός Υγείας. Απόδειξη ότι κατέβηκαν και πανό που είχαν μόνο σύνθημα και όχι σκίτσα, όπως στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Κύριε Πλεύρη, χυδαιότητα είναι να λες στους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών τους, αν θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Χυδαιότητα είναι να κλείνεις την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης και να τους προσφέρεις βορά στους εμπόρους της Υγείας.

Τα πανό κατέβηκαν, αλλά η σημαία των διεκδικήσεων για δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό για αυξήσεις στους μισθούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών δεν θα κατέβει ό,τι και να κάνετε.

Όλοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Δείτε ακόμα...