ΟΓΕ για ν/δ γάμου ομόφυλων: Ανορθολογικό, αντιδραστικό, επεκτείνει την εμπορευματοποίηση ζωής και σώματος γυναικών και παιδιών

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στέκεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με κριτήριο τα συμφέροντα των παιδιών και των γυναικών του καθημερινού μόχθου και των οικογενειών τους. Με αυτό το κριτήριο εκφράζει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο της ΝΔ, το οποίο καθόλου τυχαία στηρίζουν όλα τα κόμματα που κινούνται στις ράγες της ΕΕ». Αυτό επισήμανε η πρόεδρος της ΟΓΕ Χριστίνα Σκαλούμπακα, ξεκινώντας την ομιλία της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων. 

Αναφερόμενη σε συγκεκριμένα σημεία του νομοσχεδίου σημείωσε «πως στρώνει το δρόμο στην ενίσχυση της εμπορευματοποίησης στις διαδικασίες τεκνοποίησης και τεκνοθεσίας και στην επέκταση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.

Με δεδομένο πως τα παιδιά στις δομές προς υιοθεσία, είναι ελάχιστα, τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν ν’ αποκτήσουν παιδιά είτε μέσω ιδιωτικής υιοθεσίας είτε μέσω υιοθεσίας από το εξωτερικό, δηλαδή με εμπόριο παιδιών είτε από φτωχές ευάλωτες οικογένειες είτε από άλλες χώρες, όπου τα παιδιά λιμοκτονούν».

Υπογράμμισε πως «κυρίως όμως θ’ αποκτούν παιδιά μέσω της εμπορικής παρένθετης μητρότητας και της αγοράς από τράπεζα σπέρματος ή και ωαρίων. Με τις πλάτες του νόμου, τα ομόφυλα ζευγάρια σε πρώτη φάση θα μπορούν να νοικιάζουν παρένθετες μητέρες και να φέρνουν τα παιδιά από το εξωτερικό και σε δεύτερη φάση που φαίνεται ότι δρομολογείται, αυτή η διαδικασία θα γίνεται και στην Ελλάδα». 

Νομοθετείται έτσι, η ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιών των ομόφυλων ζευγαριών που θα πραγματοποιείται με την ακραία και βάναυση εκμετάλλευση της γυναίκας, τους σώματός της, της αναπαραγωγικής διαδικασίας.

Η πρόεδρος της ΟΓΕ, σημείωσε πως «Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα αντιπαλεύει με κάθε τρόπο αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο της εμπορικής παρένθετης μητρότητας από τη βιομηχανία του ιατρικού τουρισμού που έχει τεράστια κέρδη και στην οποία οι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας μας, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις παγκόσμια. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε έναν πολύ μικρό χωρών που έχουν θεσμοθετήσει την παρένθετη μητρότητα. 

Κατήγγειλε πως παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί “αλτρουιστικής πράξης”, η νόμιμη αμοιβή έχει ανέβει στα 25.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι αμοιβές κάτω από το τραπέζι.

Με τη βούλα του νόμου, συνέχισε, αρκεί η προσωρινή κατοικία της παρένθετης μητέρας και όχι η μόνιμη, να είναι στην Ελλάδα. Με τη βούλα του νόμου τα μεγαθήρια της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αναλαμβάνουν το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ ζευγαριών και παρένθετων για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.

Υπογράμμισε πως «στον 21ο αιώνα, δεν είναι πρόοδος γυναίκες φτωχές, ευάλωτες πρόσφυγες ακόμα και φοιτήτριες να εξαναγκάζονται να νοικιάζουν το σώμα τους, τη μήτρα τους και να μετατρέπονται σε μηχανές αναπαραγωγής παιδιών κατά παραγγελία. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή για καμιά γυναίκα αυτό, δεν είναι πρόοδος να μπορεί να γίνει παρένθετη μέχρι τα 54 χρόνια της.

Δεν είναι πρόοδος, να προβάλλεται με διαφημίσεις και αγγελίες, η παρένθετη μητρότητα ως επαγγελματικός προσανατολισμός. Δεν μπορεί να μετατρέπονται τα ίδια τα παιδιά σε εμπόρευμα που παραγγέλνεται και αγοράζεται», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Η Χρ. Σκαλούμπακα, κατήγγειλε και την αντιδραστική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ήρθε ως λαγός να νομιμοποιήσει την παρένθετη μητρότητα φθάνοντας στο όνομα του ατομικού δικαιωματισμού να υπερασπιστεί μέχρι και την ευγονική, δηλαδή τη γέννηση παιδιών κατά παραγγελία με χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο ο γονιός». 

Εξέφρασε ακόμα την ανησυχία και τον προβληματισμό της ΟΓΕ για την προσαρμογή μιας σειράς διατάξεων του εργατικού δικαίου που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η διαγραφή των όρων μητέρα – πατέρας ανοίγει τον δρόμο για αμφισβήτηση -στο όνομα της ισότητας- των δικαιωμάτων προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού, που αποτελούν κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος».

Επίσης, με τον μεταμοντέρνο σκοταδισμό του νσχ, σημείωσε πως «ανοίγει ο δρόμος για ν’ αντικατασταθούν οι έγκυες μητέρες από τα άτομα που κυοφορούν ή άτομα με μήτρα.

Συμπλήρωσε πως το νομοσχέδιο οδηγεί στον αποκλεισμό είτε της μητρότητας – πατρότητας αφού θεσμοθετεί τη διπλή μητρότητα ή διπλή πατρότητα, οδηγώντας στην πολλαπλή γονεϊκότητα, δηλαδή γονέας 1, 2 κλπ.

Διαγράφει την αντικειμενική πραγματικότητα της συμπληρωματικής σχέσης πατέρα – μητέρα στην τεκνοποίηση, όπως και τον κοινωνικό χαρακτήρα της μητρότητας – πατρότητας που εμπεριέχει και την βιολογική πλευρά». 

Καταλήγοντας επισήμανε πως «η κοινωνική ψυχική συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού δεν εξαρτάται μόνο από την αγάπη των γονιών του, αλλά από μια σειρά οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που σήμερα θεωρούνται κόστος για το κράτος.

Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από φροντιστές, έχουν ανάγκη να περνούν δημιουργικό χρόνο με τους γονείς τους και αυτό τον χρόνο τους τον στερεί η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τους κάνει τη ζωή – λάστιχο, υποχρεώνοντάς τους σε 12ωρη δουλειά και δουλειά τις Κυριακές. 

«Το νσχ είναι ανορθολογικό, αντιδραστικό, επεκτείνει την εμπορευματοποίηση της ζωής και του σώματος των γυναικών και των παιδιών έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό και πιο μαχητικά η ΟΓΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για την ολόπλευρη στήριξη των παιδιών και της μητρότητας, για την κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας» κατέληξε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...