ΟΓΕ: «Με πυξίδα τις ανάγκες μας δυναμώνουμε τον αγώνα για ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας»

συνέδριο της ΟΓΕ

«Με πυξίδα τις ανάγκες μας δυναμώνουμε τον αγώνα για ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας». Με το σύνθημα αυτό η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) βαδίζει στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του 13ου Συνεδρίου της.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στις 22, 23 και 24 Οκτώβρη στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (γήπεδο Tae Kwon Do). Την Παρασκευή 22 Οκτώβρη, πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, μετά την εισήγηση και τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 23 Οκτώβρη, οι εργασίες θα συνεχισθούν με τις ομιλίες των συνέδρων και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24 Οκτώβρη με την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΟΓΕ μπροστά στο Συνέδριο της απευθύνεται με πολύμορφες δράσεις στις μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες, στις άνεργες, στις αγρότισσες, στις συνταξιούχους, στις πρόσφυγες και μετανάστριες, στις φοιτήτριες και μαθήτριες, στις νέες μητέρες. Τις καλεί να γνωρίσουν τους Συλλόγους και τις Ομάδες της σε όλη τη χώρα και να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στη δράση, στον αγώνα, στη διεκδίκηση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της

«Η ανασφάλεια και αγανάκτηση για τις συνθήκες εργασίας και ζωής των γυναικών μπορεί να βρει διέξοδο στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης με “πυξίδα” τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο». Μάλιστα «Δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη να μπαίνει στη ζυγαριά του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων και να απορρίπτεται γιατί λογαριάζεται ως “κόστος”! Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ελάχιστα. Διεκδικούμε όλα όσα θα εξασφαλίσουν την ισοτιμία μας», υπογραμμίζοντας ότι «Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι προϋπόθεση για να είμαστε χειραφετημένες οικονομικά, κοινωνικά, ψυχικά και συναισθηματικά».

«Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα ενάντια στη βία των εκμεταλλευτών μας», είναι το κάλεσμα που απευθύνει στις γυναίκες η ΟΓΕ και καταλήγει:

«Με τη δική σου οργάνωση και συμμετοχή στο γυναικείο σύλλογο της ΟΓΕ στη γειτονιά σου, στο εργατικό, λαϊκό κίνημα μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιπαλέψουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Να αντεπιτεθούμε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...