ΟΓΕ: Το Σάββατο η ημερίδα για την πολύμορφη βία κατά των γυναικών

Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών οργανώνει το Σάββατο 25 Νοέμβρη η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.«Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών στην εργασία, στην Εκπαίδευση, στην οικογένεια, ενάντια στη βία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς», είναι ο τίτλος της ημερίδας, οι εργασίες της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Νομικής Σχολής στην Αθήνα (αμφιθέατρο 1, είσοδος από οδό Σίνα), από τις 10 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 9.30 π.μ.). Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνονται παρεμβάσεις από εργατικά σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους και γονείς ΑμεΑ. Την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ., αμέσως μετά το τέλος των εργασιών, θα γίνει διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής.

Προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη την Κυριακή

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα, την Κυριακή 26 Νοέμβρη η ΟΓΕ οργανώνει προβολή της ταινίας της Παλαιστίνιας σκηνοθέτριας Mai Masri «3.000 Νύχτες», στις 11.30 π.μ. στον κινηματογράφο «Studio» (οδός Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Γιούσεφ Ντόρκχομ.Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην πολύμορφη βία

Μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα, η ΟΓΕ τονίζει την ανάγκη να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας «ενάντια στην πολύμορφη βία που βιώνουν οι γυναίκες στον χώρο εργασίας, στην οικογένεια, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής τους ζωής, ενάντια σε κάθε μορφής βία που εντείνει τη γυναικεία ανισοτιμία τους και βάζει φραγμό στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας». Εκφράζει ιδιαίτερα την αλληλεγγύη της στις Παλαιστίνιες γυναίκες και τα παιδιά τους, «που βιώνουν τη βία κι επιθετικότητα του κατοχικού κράτους του Ισραήλ, με τη στήριξη των ευρωατλαντικών συμμάχων του» και καταδικάζει την εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

«Με τη μαχητική στάση κάθε γυναίκας της βιοπάλης μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα αγωνιστικής διεκδίκησης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας και στήριξη της οικογένειας, στην κοινωνική ζωή και δράση», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...