«Οι αγώνες της επόμενης μέρας των εκλογών με τα μάτια ενός Αξιωματικού»

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών. Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΕΘΑ)

Πρωινό της Κυριακής 25 του Ιούνη και η Υπηρεσία με όρισε υπηρεσία σε Σχηματισμό του Στρατού Ξηράς. Μέχρι τις 09:00 που πρέπει να αναλάβω τα καθήκοντα της υπηρεσίας μου, έχω ακόμα δύο ώρες. Υπομονετικά περιμένω να «ανοίξει» η κάλπη και να «ρίξω δαγκωτό» το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, χωρίς πολλή πολλή σκέψη. Ίσα ίσα, με πολλή χαρά, αισιοδοξία και χαμόγελο! Η δικαστική αντιπρόσωπος, βλέποντας την ταυτότητα και τη στολή μου, καταλαβαίνει ότι χρειάζομαι βεβαίωση άσκησης του εκλογικού μου δικαιώματος και τη συμπληρώνει, επίσης χαμογελώντας. «Μακάρι κι εγώ να χαμογελούσα όπως κι εσείς που πρόκειται να αναλάβετε υπηρεσία μετά από εδώ». «Στο χέρι σας είναι!» της απαντώ γνέφοντας στο δικό μου χέρι που εκείνη τη στιγμή έριχνε το φάκελο στην κάλπη.

Ίσως να ήταν η πρώτη φορά που Κυριακάτικα, ορισμένος 24ωρη υπηρεσία, οδηγώ προς το Στρατόπεδο με τέτοιο χαμόγελο, με τέτοια αισιοδοξία! Πρόκειται να αναλάβω υπηρεσία 24 ωρών και να πληρωθώ μόλις τις 5 νυκτερινές, από τις 8 που δικαιούμαι. Πρόκειται να αναλάβω υπηρεσία 24 ωρών και να μην τις πληρωθώ ως υπερεργασία, όπως δικαιούμαι. Πρόκειται να αναλάβω υπηρεσία 24 ωρών και να λάβω μόλις ένα ρεπό, από τα τρία συνολικά που δικαιούμαι. Όλα αυτά όμως, καμία σημασία δεν έχουν μπροστά στο μεγαλείο των αγώνων που έρχονται, με πρωτοστάτη το ισχυρό ΚΚΕ! Διότι είμαι σίγουρος, ότι μετά από τους αγώνες που θα δώσουμε, θα έρθει και ολόκληρη η νυκτερινή αποζημίωση και η αποζημίωση της υπερεργασίας μας και τα ρεπό που δικαιούμαστε!

Η ηγεμονικού τύπου διακυβέρνηση που έρχεται, είναι κοινά αποδεκτό -και φάνηκε στην κάλπη- ότι θα αντιμετωπίσει μία και μοναδική λαϊκή και μαχητική αντιπολίτευση, αυτή του ΚΚΕ. Αντιπολίτευση και αγώνας στη βουλή, στο δρόμο, στους χώρους εργασίας μας. Και το έργο του ΚΚΕ θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, άρα ακόμα πιο μεγαλειώδες! Πλέον, δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνο τις αντιλαϊκές πολιτικές που φέρνει ο μηχανισμός σταθερότητας που συνυπέγραψαν «ΝΔ», «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» και «ΠΑΣΟΚ», αλλά και τις ακροδεξιές, φασιστικές πολιτικές που εισάγονται μαζί με τους «Σπαρτιάτες», τη «Νίκη» και την «Ελληνική Λύση»!

Η προηγούμενη βουλή, απέδειξε περίτρανα ποιος αγωνίστηκε για το προσωπικό των ΕΔ και τα δικαιώματά τους. Εάν σε κάποιον οφείλουμε το τείχος προστασίας και το ανάχωμα που υψώθηκε απέναντι στην ολοκληρωτική οικονομική αφαίμαξή μας, αυτός είναι ο αγώνας των συναδέλφων μας συνδικαλιστών και στο ΚΚΕ. Και το αναγνωρίσαμε, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Δυστυχώς, όμως, αριθμός συναδέλφων μου, φέρουν μερίδιο ευθύνης για την είσοδο των φασιστοειδών στη βουλή. Ο αγώνας μας, την αμέσως επόμενη μέρα, πρέπει να είναι η αποκάλυψη του ρόλου των ακροδεξιών-φασιστικών μορφωμάτων και η ανάδειξη του ΚΚΕ ως το μοναδικό πραγματικό εκφραστή και προστάτη του προσωπικού των ΕΔ και των οικογενειών τους!

Η πίεση και ο έλεγχος προς την πολιτική και φυσική μας ηγεσία πρέπει να είναι ανελέητος. Πέρα από τα οικονομικά, ασφαλιστικά, βαθμολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα, θα πρέπει να εστιάσουμε και στα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, όσο αφορά στη συμπεριφορά μας απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν είναι δυνατό, στο χώρο των Ε.Δ, να επικροτούνται, να προωθούνται και τελικά να καθιερώνονται ρατσιστικές και απάνθρωπες συμπεριφορές στη βάση των κλειστών συνόρων. Δεν είναι δυνατό, η Υπηρεσία να καλλιεργεί και να επικροτεί μισάνθρωπες συμπεριφορές και τακτικές, χωρίς αυτές να χαλιναγωγούν τις δημοκρατικές και ανθρώπινες αξίες στο μυαλό όσων τις εφαρμόζουν. Δεν είναι δυνατό να υψώνονται φράκτες στον Έβρο και να μην υψώνονται οι ίδιοι και στην ψυχή των στελεχών που τον αντικρίζουν. Πόσο δε μάλλον όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, περήφανη φωτογραφίζεται σε αυτόν. Όλα αυτά καλλιεργούν το φασισμό και όταν έρθει η ώρα της κάλπης εκφράζεται με ψηφοδέλτια τύπου «Σπαρτιάτες»!

Το ΚΚΕ, όπως ισχυροποιήθηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιούνη είναι αυτό στο οποίο ελπίζουμε τη συμπαράστασή του, προκειμένου, σε πρώτο βήμα και μέχρι να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, να πιέσει ώστε να καταργηθεί η υποχρεωτική συμμετοχή του προσωπικού σε αποστολές και θέσεις του ΝΑΤΟ. Υπηρετούμε την πατρίδα μας και όχι τις «πατρίδες» πολέμαρχων δολοφόνων ιμπεριαλιστών!

Οι μέρες που έρχονται, απαιτούν διεκδικητικούς αγώνες και ανελέητη πάλη! Ο λαός μας πρέπει να αποφασίσει να λιώσει σόλες από παπούτσια στους δρόμους. Μαζί με το λαό, είμαστε κι εμείς αποφασισμένοι να λιώσουμε τις σόλες μας. Και οι δικές μας οι σόλες δε λιώνουν εύκολα. Το αποδείξαμε το 2012-2013. Θα το αποδείξουμε και τώρα!

Ένας Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς

Δείτε ακόμα...