Οι Χούθι χτύπησαν με drones και πυραύλους στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία

Το υεμενίτικο κίνημα ανταρτών των Χούθι, προσκείμενο στο Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξήγαγε επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους εναντίον στρατιωτικής βάσης στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, βασιλείου που αποτελεί τον κυριότερο υποστηρικτή της αντίπαλής του διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης.

Μάχες ευρείας κλίμακας αυτή την εβδομάδα στη δυτική Υεμένη άφησαν πίσω εκατοντάδες νεκρούς και στις δυο πλευρές και είχαν συνέπεια να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, φαινόμενο που ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) φοβάται πως θα επιδεινωθεί άμεσα.

   Αντιμέτωπες με την προέλαση των ανταρτών, οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης ανακοίνωσαν χθες Σάββατο και σήμερα το πρωί κύματα πληγμάτων σε περιοχές κατά μήκος των ακτών στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι, από την πλευρά τους, έκαναν λόγο για πολλούς βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας. Σήμερα, ανακοίνωσαν πως τους ανταπέδωσαν, προχωρώντας σε επίθεση με drones και πυραύλους εναντίον στρατιωτικής βάσης στο νότιο τμήμα του βασιλείου.

   Η επίθεση είχε στόχο «αποθήκες όπλων και κέντρα διοίκησης και ελέγχου από όπου διευθύνεται η επίθεση εναντίον του έθνους και του λαού μας, στη στρατιωτική βάση στη Σαρούρα», κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, ανέφερε μέσω X ο εκπρόσωπος του κινήματος για τις στρατιωτικές υποθέσεις Γιαχία Σάρια.

   Νωρίτερα, η σαουδαραβική πολιτική προστασία έκανε λόγο για δυο τραυματίες εξαιτίας της συντριβής βλήματος που εκτόξευσαν οι Χούθι στην Τζαζάν, επίσης στα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...