Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια

Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής)
Φώτο Αρχείου / Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής)

Σε μία παράσταση την Τρίτη 28/7 στις 9μμ, στον κήπο του πολυχώρου τέχνης Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής) θα ανέβουν «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ, από την Πειραματική Σκηνή της Ομάδας Μύθος σε μετάφραση και διασκευή της Νίκης Τριανταφυλλίδη.

Ένα έργο διαχρονικό. Ένα έργο για το σήμερα. Οι Δούλες – ο φτωχός λαός δεν έχει δικαίωμα να κάνει όνειρα, είναι καταδικασμένος να ζει μέσα στη μιζέρια και να τρέχει για να επιβιώσει. Η Κυρία – η κυρία Εξουσία επιβάλλει τα πάντα με τη γλυκύτητά της και τον αέρα του δυνατού, αφού για την κοινωνία δυνατός είναι αυτός που έχει χρήμα.

Οι Δούλες δεν βρίσκουν άλλο τρόπο για να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα παρά παίζοντας ένα παιχνίδι – θέατρο. Γρήγορα κι απότομα όμως προσγειώνονται στην ωμή πραγματικότητα φτάνοντας σε αδιέξοδο.

Μετάφραση – Διασκευή Νίκης Τριανταφυλλίδη.
Πειραματική σκηνή Ομάδας Μύθος

Υπόλοιποι συντελεστές έργου:

  • Σκηνοθεσία: Ομάδα Μύθος.
  • Κινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος.
  • Μουσική Επιμέλεια: Ζωή Τριανταφυλλίδη.
  • Σκηνικά – Κουστούμια: Μαρία Δρακοπούλου.
  • Φωτισμοί: Μάνος Τσιβιλής.

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:

  • Κλαίρη: Ζωή Τριανταφυλλίδη.
  • Σολάνζ: Μαρία Δρακοπούλου.
  • Κυρία: Μάνος Τσιβιλής.

Διάρκεια έργου: 70 λεπτά.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (Το εισιτήριο αφορά την παράσταση και όχι την κατανάλωση στο μπαρ).

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με όλους τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας στον φιλόξενο πολυχώρο Αλεξάνδρεια, ο οποίος θα λειτουργήσει με όλες τις προδιαγραφές προστασίας και φροντίδας για το κοινό. Ο χώρος διαθέτει μπαρ, όπου μπορεί να πάρει κανείς κρύο αναψυκτικό, μπύρα, κρασί σε πολύ προσιτές τιμές.

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: 6993723117. (Είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, διότι οι διαθέσιμες θέσεις είναι αναπόφευκτα περιορισμένες, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσεως γίνεται εγκαίρως για να δοθεί σε άλλο θεατή.)

Ένα πολιτιστικό γεγονός των ΕΝ.Π.ΑΝ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...