Οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν

Νίκος Αμπατιέλος
Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ / Πηγή: Eurokinissi

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο Action 24.

Πρόσθεσε ότι όλοι κρύβονται πίσω από το επιχείρημα ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, τονίζοντας ωστόσο ότι έχουν απαξιωθεί οι εγχώριες πηγές ενέργειας και παράλληλα παραμένουν οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα και όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Το βασικό πρόβλημα είναι η πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, που προσκυνάνε όλα τα κόμματα σημείωσε ο Ν. Αμπατιέλος.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ για άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της χώρας, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και απόσυρση της χώρας μας από τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τις οποίες πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Αναφορικά με το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, υπογράμμισε ότι κουρελιάζεται όσο ποτέ το αφήγημα όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα ότι για τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ.

Ο Νίκος Αμπατιέλος με αφορμή και Εργατική Πρωτομαγιά τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.

Δείτε ακόμα...