Οι ευρωπαϊκές κληρώσεις για τις ελληνικές ομάδες

Οι «Κούπες» του Champion League και του Europa League
Φώτο Αρχείου / Οι «Κούπες» του Champion League και του Europa League

Η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη έβγαλε αντίπαλο για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ντιναμό Τιφλίδας – Νέφτσι Μπακού.

Η ομάδα της Γεωργίας έχει ένδοξο παρελθόν έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1981 όπου στην αρχή της πορείας της είχε αποκλείσει την Καστοριά που είχε κατακτήσει εκείνη την χρονιά το κύπελλο Ελλάδας. Έχει αναμετρηθεί στο παρελθόν και με τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν έχει σαν μεγαλύτερη επιτυχία της την είσοδό της στους ομίλους του Champions League το 2012 όπου στα 6 παιχνίδια είχε 3 ισοπαλίες (2 στο Μπακού και μία στο Μεάτσα από την Ίντερ).

Το 1ο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 20-21 Ιουλίου ενώ ο επαναληπτικός στις 27-28 του ίδιου μήνα.

Πραγματοποιήθηκε όμως και η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Europa Conference League στον οποίο θα πάρουν μέρος η ΑΕΚ και ο Άρης. Ο ΠΑΟΚ θα μπει στον επόμενο γύρο.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Βελέζ (Βοσνίας) – Κολράιν (Βόρεια Ιρλανδία).

Ο Άρης από την πλευρά του θα πρέπει να ταξιδέψει στο μακρινό Καζακστάν όπου θα αντιμετωπίσει την Αστάνα έχοντας σαφώς δυσκολότερο έργο.

Το 1ο παιχνίδι θα διεξαχθεί στι1 22 Ιουλίου και η ρεβάνς στις 29 Ιουλίου.

Δείτε ακόμα...