«Οι φαντάροι είναι μαζί με το λαό, έξω η χώρα μας από το μακελειό»

Με το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουμε δουλειά» και θερμά χειροκροτήματα έγινε δεκτή η επιστολή των στρατευμένων από το στρατόπεδο «Αρχοντάκη» στη Σάμο, οι οποίοι χαιρέτισαν την μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στο γήπεδο Σπόρτιγκ που διοργάνωσε η ΚΝΕ.

Παραθέτουμε την επιστολή: 

«Στρατευμένοι από το στρατόπεδο “Αρχοντάκη” στη Σάμο δίνουμε το “παρών” με αυτήν την επιστολή, χαιρετίζοντας τη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΚΝΕ. Είμαστε μαζί με τον λαό μας, που όλο αυτό το διάστημα μέσα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά. Με επιστολές τους φαντάροι από όλη τη χώρα δηλώνουν παρόντες σε αυτόν τον αγώνα. Μας εμπνέει και μας εκφράζει το σύνθημα που βροντοφώναξαν χιλιάδες λαού στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου: “Οι φαντάροι είναι μαζί με τον λαό, έξω τώρα η χώρα μας από το μακελειό”.

Είμαστε παρόντες και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους καλλιτέχνες εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης, που βιώνει τον πόλεμο και την κατοχή από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και αγωνίζεται για να έχει τη δική του πατρίδα. Και ξέρουμε, ο πόλεμος είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα hashtag. Είναι πραγματικές ζωές, άνθρωποι που πονάνε.

Κάθε μέρα που περνά, η καρδιά μας βαραίνει. Από τη μία βλέπουμε την αισχρή δολοφονία αμάχων, παιδιών, γυναικών και από την άλλη βλέπουμε τη δική μας χώρα να γίνεται μέρος αυτού του απάνθρωπου δράματος, να στηρίζει το κράτος του Ισραήλ, που σκοτώνει αδιάκριτα τον λαό της Παλαιστίνης και στρέφεται τελικά ενάντια και στον ισραηλινό λαό. Το στομάχι μας σφίγγεται, η οργή μας καίει.

Και γιατί όλα αυτά; Επειδή έχουν άλλη θρησκεία; Άλλες πεποιθήσεις; Άλλον τρόπο ζωής; Όχι! Όλο αυτό το αίσχος γίνεται γιατί το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση) έχουν βάλει στο μάτι τις ενεργειακές πηγές στα εδάφη της Παλαιστίνης, σκοτώνουν για να βγάλουν χρήματα δηλαδή.

Εμείς βαδίζουμε άλλον δρόμο! Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε σιωπηρά σαν πρόβατα την πιο αισχρή βία κατά των συνανθρώπων μας. Καταδικάζουμε τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Τσαλακώνουμε τα fake news του κράτους του Ισραήλ.

Κάθε στίχος που θα ακουστεί σήμερα, ας μας ενώσει ακόμα περισσότερο!

Κάθε νότα, ας είναι σκαλοπάτι για να υψώσει το ηθικό μας, να μας δώσει δύναμη να παλεύουμε ενάντια στην αδικία!

Κάθε τραγούδι, ας είναι ύμνος στις αξίες μας για ειρήνη και ενότητα των λαών όλου του κόσμου!

Γιατί όπως είπε ο ποιητής μας Τάσος Λειβαδίτης:

“Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο”.

Και εμείς θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι! 

Στρατιώτες από  το στρατόπεδο “Αρχοντάκη” στη Σάμο».

Δείτε ακόμα...