«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά»

Εξόρμηση του ΚΚΕ στο στρατόπεδο στο Μεγάλο Πεύκο

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ που απευθύνεται στους νεοσύλλεκτους που ορκίστηκαν την περασμένη Παρασκευή αλλά και όσους υπηρετούν τη θητεία τους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, σταθερά στο πλευρό των φαντάρων που υπηρετούν αλλά και των οικογενειών τους που δίνουν μαζί τους την οικονομική μάχη, βρέθηκε ξανά στις πύλες των στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, όπου ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι της 2022 / ΣΤ’ ΕΣΣΟ.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με δεκάδες φαντάρους και τους γονείς τους για τις θέσεις του Κόμματος, τα δικαιώματα των φαντάρων αλλά και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που συνθέτουν απ’ τη μία ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και το τεράστιο κύμα ακρίβειας απ’ την άλλη.

Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε έξω απ’ τις πύλες αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Νέοι στρατευμένοι, καλή θητεία και με το κεφάλι ψηλά! Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα στο στρατό, πρέπει να θυμάστε πως δεν αναστέλλεται καμία άσκηση πολιτικού, δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας σας.

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός στον πόλεμο εκτός συνόρων!
Να σταματήσει η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο στην Ουκρανία!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα σας! Θεωρεί δίκαιες τις διαμαρτυρίες σας, γιατί «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Τα δικαιώματά σας δεν σταματούν στις πύλες των στρατοπέδων!

Το ΚΚΕ παλεύει και διεκδικεί μέσα και έξω από τη βουλή με κάθε τρόπο για την κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων σας, για την ανακούφισή σας από τα υπέρογκα οικονομικά βάρη που φορτώνουν σε εσάς και τις οικογένειές σας όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

  • Άμεσα να δοθεί σε όλους τους στρατευμένους νέους έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις γιορτές!
  • Να αυξηθεί εδώ και τώρα ο “μισθός” – χαρτζιλίκι!
  • Όλες οι μετακινήσεις των στρατευμένων να είναι δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την ίδια στιγμή που σας υποχρεώνουν να αγοράζετε από την τσέπη σας βασικά είδη, ακόμα και το νερό που πίνετε, η κυβέρνηση ξοδεύει πάνω από το 2% του ΑΕΠ, πάνω από 7 δισ. ευρώ για το 2021 ή 600 ευρώ ανά κάτοικο της χώρας, για την ενίσχυση της επιθετικής ικανότητας του ΝΑΤΟ. Εσείς επιβαρύνεστε το τεράστιο κόστος για τις μετακινήσεις στις άδειές σας. Πολλοί που είστε «εξοδούχοι» δεν βγαίνετε ούτε για βόλτα, αφού το «μηνιάτικο» δεν φτάνει παρά για δύο σουβλάκια ή τρεις καφέδες. Οι οικογένειες σας τελικά επιβαρύνονται χιλιάδες ευρώ, εκτός όλων των άλλων και, με το κόστος της θητείας σας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριές ευθύνες. Από τη μια κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και την καταστολή, με βαριές συνέπειες στη ζωή του λαού στο εσωτερικό της χώρας, και από την άλλη συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Διεκδικεί τη “γεωπολιτική αναβάθμιση” της χώρας, με κάθε κόστος για το λαό, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, συμμετέχοντας σε επιθετικές κινήσεις σε βάρος άλλων λαών.

Με απαράδεκτες και βαθιά αντιδραστικές μεθόδους η κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας εκπαιδεύει τον στρατό να στραφεί ενάντια στον ίδιο τον λαό!

Η άσκηση «EU IR 22» («European Union Integrated Resolve 22») που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες στα πλαίσια την Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με επίκεντρο το «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στη Λάρισα είχε σενάριο την αντιμετώπιση «ανταρτών, επαναστατών, στασιαστών», όπως λένε!

Απορρίπτουμε τις θεωρίες για ΝΑΤΟικά σύνορα και τα μοιράσματα του Αιγαίου!

Είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ουκρανίας, από τη μία, και Ρωσίας, από την άλλη. Οι λαοί αυτών των χωρών, της Ευρώπης, του κόσμου, βγαίνουν χαμένοι.

  • Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να στείλει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθεί η ελεεινή Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο λαός της Ελλάδας, των νησιών, οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, κάθε άνθρωπος που εμπνέεται από τα αισθήματα ενός γνήσιου λαϊκού πατριωτισμού, μπορεί μαζί με το ΚΚΕ να χαράξει νικηφόρα πορεία».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...