Οι φαντάροι της Σαμοθράκης εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό που μάχεται να σώσει τον τόπο του

Η ατμόσφαιρα που αντικρίσαμε χθες το πρωί όταν ανοίξαμε τα παράθυρα στην Σαμοθράκη πρόδιδε την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες απέναντι στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Ο καπνός έχει κρύψει τον ουρανό και εδώ ενώ η μυρωδιά του καμμένου είναι πολύ έντονη.   Η φωτιά έχει κάψει ήδη σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες με τον λαό της περιοχής να βλέπει το βιος του να καταστρέφεται μέσα σε δύο ημέρες. Βεβαίως,τα μέτρα αντιπυρικης προστασίας αποδείχθηκαν ανύπαρκτα και εδώ καθώς δεν υπήρξε καμία υποδομή να την προστατέψει.

Επανειλημμένες ήταν οι καταγγελίες κατοίκων για ελλιπείς πυροσβεστικές δυνάμεις που δρουν στην περιοχή μαρτυρώντας ξανά την εγκληματική πολιτική που ακολουθείται, όπου μόνη της προτεραιότητα αποτελεί η ικανοποίηση των συμφερόντων του συστήματος που υπηρετεί.

Ένα σύστημα που δεν έδωσε παρά μόνο κάτι ψυχούλα για την κάλυψη των αναγκών και την προστασία του λαού. Και μιλάμε πάντα για την περιοχή της χώρας όπου οι εξοπλιστικές δαπάνες για την μετατροπή της σε Αμερικανονατοϊκη βάση μετέτρεψαν την χώρα σε πρωταθλήτρια κόστους αυτών των δαπανών.

Οι φαντάροι της Σαμοθράκης εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της περιοχής που μάχεται τις φλόγες για να σώσει τον τόπο του και τις περιουσίες του. Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στα αιτήματα των εργατικών σωματείων του Έβρου για την άμεση προστασία της ζωής των εργαζομένων, μετά και το τραγικό περιστατικό σε εργοστάσιο της περιοχής όπου είδαμε τους εργαζόμενους να εργάζονται με την φωτιά 100 μέτρα μακριά.

Κωστας Χαρισίου, ΣΤΡ(ΜΧ)

Δείτε ακόμα...