Οι φοιτητές θα κάνουν κουρελόχαρτο το νέο νόμο-πλαίσιο!

Από χθες έχει ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο οποίος έρχεται να οξύνει τα προβλήματα και τα εμπόδια που μπαίνουν στις σπουδές μας.

Με γνωστές τακτικές, ακολουθώντας το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει το νόμο-πλαίσιο τη στιγμή που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά.

Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων απελευθερώνει τα ήδη δυσβάσταχτα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα, προβλέπει την κατάργηση τμημάτων και τη μετατροπή άλλων σε ΤΕΙ, αποσπά την παιδαγωγική επάρκεια από καθηγητικές σχολές αλλά δημιουργεί και πτυχία πολλών ταχυτήτων.

Μέσα σε αυτές τις 400 σελίδες, όμως, οι φοιτητές δεν είδαμε καμία αναφορά στα πραγματικά μας προβλήματα όπως η έλλειψη υποδομών, καθηγητών, εργαστηρίων και φοιτητικών εστιών. Δεν υπάρχει αναφορά στην κατακρεουργημένη χρηματοδότηση που τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 70%!

Αλλά και μέσα στο κατακαλόκαιρο θα πάρουν την απάντηση τους και οι φοιτητές έχουμε αποδείξει ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες βρισκόμαστε στους δρόμους για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Γιατί αναγνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για σύγχρονες και δωρεάν σπουδές αλλά είναι επιλογή της κάθε κυβέρνησης να χτυπάει το δικαίωμα στην ολοκληρωμένη και σωστή εκπαίδευση.

Έτσι όπως απαιτήσαμε να γίνουμε «φοιτητές ξανά», έτσι όπως έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία έξω από τις σχολές μας, έτσι θα κάνουμε κουρελόχαρτο και το νέο νόμο-πλαίσιο.

Οι φοιτητές έχουμε πείρα, οργανωνόμαστε μέσα στους φοιτητικούς μας συλλόγους και συντονιζόμαστε ενιαία, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό νόμο που έρχεται στην παιδεία και θα δώσουμε το παρών στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 19.00 στο Σύνταγμα!

Ζέπου Κατερίνα

Δείτε ακόμα...