Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά το σχήμα «3+1» ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ, την Κύπρο

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Τριμερής Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας Νίκου Δένδια, Ισραήλ Γαΐρ Λαπίντ (Yair Lapid) και Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, Τρίτη 5 Απριλίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το μήνυμα πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τον μηχανισμό συνεργασίας «3+1», ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, εξέπεμψε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Νούλαντ ευχαρίστησε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου για τη χθεσινή σύντομη συνάντηση που είχε μαζί τους κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, στους ομολόγους του και λίγο πριν από την τριμερή συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την Αμερικανίδα υφυπουργό. Συζήτησαν τις δυνατότητες της περαιτέρω προώθησης της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, είχαν μια ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε ακόμα...