Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ διέλυσαν την αμυντική βιομηχανία

Τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για την διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας, ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας πως κοινή τους στρατηγική είναι να ακολουθούν κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ και τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ που εξυπηρετούν τα συμφέροντα μονοπωλίων.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία υπογράμμισε πως ένας ενιαίος δημόσιος φορέας αμυντικής βιομηχανίας θα μπορούσε να καλύψει σημαντικές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων. Πρόσθεσε ότι η θέση αυτή δεν χωράει στην καπιταλιστική αναρχία και στα πλαίσια των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Αποτέλεσμα της πολιτικής συρρίκνωσης και διάλυσης της αμυντικής βιομηχανίας είναι η χώρα να μην παράγει ούτε σφαίρες και να τις εισάγει. Τα ναυπηγεία, με μεγάλη εμπειρία, άλλα κλείνουν κι άλλα παραδίνονται στις ΗΠΑ, ενώ η ΕΑΒ είναι αιχμάλωτη της αμερικανικού μονοπωλίου της «Lockheed».

Καυτηρίασε την στρατιωτική συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ, τονίζοντας ότι σκοτώνει παιδιά Παλαιστινίων και πως οι ΗΠΑ το αποθρασύνουν διότι είναι η αιχμή του δόρατος στην περιοχή και διερωτήθηκε αν αυτό το ρόλο θέλουν οι κυβερνώντες και για την Ελλάδα σε βάρος των λαών της περιοχής.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...