Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

Στρατιώτες από μονάδες της Λήμνου (88 ΣΔΙ) - Φυλάκιο Ζαβαλάκι
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Τις τελευταίες εβδομάδες εμείς οι Έλληνες στρατιώτες παρατηρούμε, με μεγάλη ανησυχία, την ολοένα αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ σχεδιασμούς. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί στην κύρια δίοδο πολεμικού υλικού  και στρατιωτικού προσωπικού για την ενίσχυση   των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία και Βουλγαρία με το βλέμμα στραμμένο προς τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν περάσει από την περιοχή το αεροπλανοφόρο <<Harry Truman>>, το βρετανικό νατοϊκό πλοίο “Hartland Point”, πραγματοποιούνται κοινές ασκήσεις με αμερικανικές δυνάμεις και αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «LIBERTY PASSION» μεταφέροντας πολεμικό υλικό.

Η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθώντας να αναβαθμίσει όπως λένε την θέση της Ελλάδας, για λογαριασμό επιχειρηματικών ομίλων, εφοπλιστών,  στην ευρύτερη περιοχή βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τον λαό, μιας και είναι ξεκάθαρο ότι γινόμαστε στόχος σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης. 

Όλα τα παραπάνω δεν αφήνουν αδιάφορους τους Έλληνες φαντάρους και φαίνεται από την πρώτη μέρα του πολέμου, όπου κυριαρχεί στις συζητήσεις ο προβληματισμός για τη όξυνση της κατάστασης και τις συνέπειες που μπορεί να έχει. 

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση των Ρώσων στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε και κάθε εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, που μόνο στόχο έχουν το ποιος θα  επικράτηση στην σκακιέρα των ανταγωνισμών για τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς.

Διαμαρτύρομαι, για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μου στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καταδικάζω την ενεργοποίηση της Ταχείας Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή της μονάδας μου στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και σε τέτοια πιθανότητα επιθυμώ εγώ προσωπικά να μην συμμετέχω.

Οι Έλληνες φαντάροι έχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας, για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα και θα τιμήσουμε αυτό τον όρκο. 

Συνένοχοι όμως στο έγκλημα που συντελείται δεν θα γίνουμε.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! 

Στρατιώτης (ΜΧ) Σοροβός Βασίλης από Σαμοθράκη

Δείτε ακόμα...