Οι «μη δογματικοί»

βαρουφάκης στη βουλή
Πηγή: Eurokinissi

«Από αύριο, θα μιλήσουμε για το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων, τον πραγματικό ένοχο αυτής της ανείπωτης τραγωδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αφού είναι έτσι, καλό θα ήταν να αναλάβει και ο κ. Βαρουφάκης τις ευθύνες του, που έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στην πορεία ιδιωτικοποίησης ή «απελευθέρωσης», όπως την ονόμαζε η ΕΕ, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί το 2017, που έγινε η ιδιωτικοποίηση, ο Βαρουφάκης να είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως το 2015 εμφανιζόταν ως εξαιρετικά ένθερμος υποστηρικτής της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και δήλωνε έτοιμος να τον ξεπουλήσει ακόμα και για 1 ευρώ!

«Δεν είμαστε δογματικοί», έλεγε ως τότε υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις και βγαίνοντας από μια κλειστή σύσκεψη με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Λονδίνο δήλωνε έτοιμος να πουλήσει τον ΟΣΕ ακόμα και έναντι ενός ευρώ αν δίνονταν εγγυήσεις για έργα, επειδή, όπως είπε, ήταν ζημιογόνος. Βέβαια, ως γνωστόν, τα χρέη του ΟΣΕ φορτώθηκαν στο κρατικό χρέος, που εξυπηρετείται από τη φοροληστεία του λαού, και έτσι παραδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ «καθαρός» στους ιδιώτες.

Και μία ακόμη επισήμανση για την ιστορία: Τις τότε δηλώσεις Βαρουφάκη υποδέχθηκε με ζέση ο σημερινός υπουργός της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. Ηταν 4 Φλεβάρη του ’15 όταν ο τελευταίος έγραφε στο Twitter: «Εύγε, έχω πει και εγώ τα ίδια αλλά με έβριζαν!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...