Οι Ναζί στη Φυλακή

Φέτος συμπληρώνονται 7 χρόνια που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχαν προηγηθεί οι δολοφονικές επιθέσεις σε μαθητές, σε μετανάστες, σε εργάτες, σε αλιεργάτες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Οι παραπάνω πράξεις ήταν καλά οργανωμένες και καθοδηγούμενες με ατράνταχτα στοιχεία από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες και οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι, γιατί η δίκη τους καθυστερεί αδικαιολόγητα, με διάφορες προφάσεις, αλλά και με την εισαγγελική πρόταση να τους ξεπλένει. Να δούμε τις επόμενες ημέρες που θα ανακοινωθεί η απόφαση αν η τιμωρία τους θα είναι παραδειγματική, όπως είναι η λαϊκή απαίτηση.

Σε αναμονή της απόφασης είναι αναγκαίο εμείς οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) να προβληματιστούμε σχετικά με τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο της Χ.Α., να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να συμβάλουμε στην απομόνωσή της από τους συναδέλφους. Αυτή η οργάνωση έχει ως θεωρία της το λεγόμενο εθνικοσοσιαλισμό, έχει ως πρότυπό της το Χίτλερ και τη χούντα των συνταγματαρχών. Προωθεί το φυλετισμό, το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό με τον άκρατο εθνικισμό σε αντιδιαστολή με τον αγνό πατριωτισμό και το χυδαίο αντικομμουνισμό και καλλιεργεί το μίσος σε βάρος των λαών και των εργαζομένων. Οι άθλιες επιθέσεις της Χ.Α. στην Εθνική Αντίσταση αποτελούν προσβολή για τους χιλιάδες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ΕΔ και ΣΑ που πάλεψαν μαζί με τους αντιφασίστες και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του φασισμού.

Όλοι εμείς που έχουμε βιώσει τα δεινά της κρίσης, με περικοπές των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών πρέπει να μην δεχτούμε καμία φασιστική προτροπή και λύση για τα προβλήματά μας. Πρέπει ανοιχτά και με θάρρος να ορθώσουμε τείχος απέναντι στο ναζισμό και τη δράση της Χ.Α. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να συμβάλει, ώστε να εκλέγονται στα Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεών μας χρυσαυγίτες, κρυπτοφασίστες και άλλοι παρόμοιοι. Οι υπηρετούντες στις ΕΔ και στα ΣΑ, αλλά και εμείς οι απόστρατοι να μην επιτρέπουμε τη διασύνδεση των ναζί-φασιστών με τα στελέχη και τους στρατευμένους για μην τους διοχετεύουν τη φασιστική τους ιδεολογία. Να μη δεχόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο, άμεσο ή έμμεσο, τα εμετικά ναζιστικά κηρύγματα και τις θεωρίες της εγκληματικής οργάνωσης.

Όλοι οι εν ενεργεία και σε αποστρατεία συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουμε ότι “ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος, αλλά τον τσακίζουμε”, γι’ αυτό πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αντιφασίστες, τα λαϊκά στρώματα, τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους φορείς και τους φοιτητικούς συλλόγους.                                                                                              

Μπροστά στο ΕΦΕΤΕΙΟ (Σταθμός μετρό Αμπελοκήπων), Τετάρτη  7  Οκτώβρη  2020  και  ώρα 10  π. μ. Να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΖΙ  ΣΤΗ  ΦΥΛΑΚΗ.

Σοφικίτης Μιχάλης
Ταξίαρχος (ΠΖ) ε.α.

Δείτε ακόμα...